Само един ден в годината хората не гледат филми за възрастни
Индустрията с филмите за възрастни има почитатели в целия свят и порно филми се гледат във всеки част на денонощието в различни части на планетата. Независимо къде живеят и каква е средата им, възрастните имат любовна връзка с порно индустрията.

Какво порно предпочитат мъжете и жените

Когато видеокасетите позволиха всички да могат да гледат филми за възрастни в дома си, индустрията процъфтя. Сега, благодарение на интернет, е извън контрол.

Тя е в Топ 10 на най-търсените теми в интернет, а според Business Insider има над 26 милиона порно сайта с 40 милиона редовни потребители само в САЩ. И все пак има изненадващи факта за индустрията, които може би не знаете. Вижте ги:

Милиарди долари за секс

Сексиндустрията прави по 12 милиарда долара годишно само в САЩ и над 57 милиарда долара по света.

В САЩ за платено излъчване на секс канали по кабелна и сателит, в хотели, за телефонен секс, секс играчки и списания за възрастни се харчат не по-малко от 10 милиарда годишно.

порно
Сексиндустрията прави по 12 милиарда долара годишно само в САЩ ThinkStock/Getty Images

Проучване, проведено в някои от най-скъпите хотели в света, показва, че 70% от приходите за обслужване на стаите идват от поръчването на филми за възрастни.

Заплащането на порно звездите

Според Business Insider няколко порно актриси, които са на върха на индустрията, получават чекове с над 350 000 долара годишно, докато най-добрите актьори мъже получават по над 100 000 долара годишно. Известните жени се снимат по 10 пъти месечно в различни сцени.

80 на 100 от актрисите формират годишните си доходи от филми, а останалите 20% са от екзотични танци, продажба на секс играчки или абонаменти за личните им сайтове. Мъжете получават по 500-600 долара за секс. Мъжете, които участват в хомосексуални сцени, печелят по три пъти повече.

секс
Много жени гледат филми за възрастни, въпреки че повечето твърдят, че ги мразят Thinkstock/Getty Images

Жените и порното

Много жени гледат филми за възрастни, въпреки че повечето твърдят, че ги мразят. Според изследванията на публиката, провеждани от Nielsen, 1 на всеки 3-ма потребители на порно сайтове, са жени.

Вижте как порното въздейства на жените

Над 13 милиона жени гледат порно онлайн месечно. Въпреки тези данни за жените е много по-трудно да признаят, че гледат порно, затова според проучване на Pew само 8% от жените признават, че гледат порно. Любопитен факт е, че сред жените видеата с групов секс са по-популярни, отколкото сред мъжете.

Кога се гледа най-много порно

Според данните хората най-често влизат в порно сайтове след ваканция със семейство и приятели за дълъг период. Те обикновено посещават сайтовете за възрастни едва след края на почивката. Има и един ден, на който хората не гледат филми за възрастни - 1 януари. Причината според анализаторите най-вероятно е силният махмурлук след новогодишния запой.

Най-много порно се гледа в понеделник

В САЩ в щатите с по-консервативно законодателство по отношение на сексуалността, интересът към порното е по-висок.

секс
Феминистите се придържат към виждането, че филмите за възрастни допринасят за сексизма и твърдят, че с това жените се налагат като образ за сексуална употреба от страна на мъжете. Thinkstock/Getty Images

Как влияе порното на мъжете

Учените се сблъскват със сериозно затруднение, опитвайки се да установят как гледането на порно влияе върху връзката. Една от причините е, че те не могат да постигнат единодушно заключение, защото е почти невъзможно да открият зрял мъж, който не гледа порно.

Виновни ли са жените, че мъжете гледат порно?

Университетът в Монреал се опита да намери мъж, който никога не е гледал филм за възрастни, но не успя. Затова учените са поискали от група студенти в университета от мъжки пол кога за първи път са започнали да гледат порно. Средната възраст е 10 години.

Частите от тялото, на които обръщаме внимание

Изследване, проведено сред хетеросексуални мъже и жени показва, че вниманието им се насочва предимно към очите и устните и те имат преимущество над гърдите като част от тялото, върху която мъжете се фокусират. Причината е, че искат да преценят доколко е възбудена жената. Колкото по-възбудена изглежда, толкова повече мъжкият зрител е удовлетворен.

7-те части от женското тяло, които влудяват мъжете

Жените в изследването са разделени в две категории: такива, които взимат противозачатъчни и такива, които не използват противозачатъчни. Хапчетата поддържат нивото на хормони в тялото на жената относително постоянно. Затова жените, които не пият хапчета, са били по-фокусирани върху мъжките тела и интимни части от онези, които пият противозачатъчни.

секс
Хората най-често влизат в порно сайтове след ваканция със семейство и приятели за дълъг период Thinkstock/Getty Images

Порното и закона

През 1988 година делото „Народът срещу Фрийман" започва с това, че продуцирането на филми за възрастни е защитено от Първата поправка като свобода на речта, стига да не наранява други. Затова и производството на хардкор филми е легализирано в Калифорния. Но Харолд Фрийман беше обвинен в склоняване към проституция и с това прокуратурата опита да спре порно индустрията. След делото обаче се оказа, че закона в САЩ защитава порно индустрията, стига участниците да се снимат доброволно.

Порното и феминистките

Според феминистките, порно индустрията е израз на мъжката култура, в която жените са експлоатирани и виждани само като сексуални обекти. Повечето истински феминистки виждат индустрията като насилие над жените.
Феминистите се придържат към виждането, че филмите за възрастни допринасят за сексизма и твърдят, че с това жените се налагат като образ за сексуална употреба от страна на мъжете. Има и една група феминистки, която вярва, че индустрията е израз на правото на жените да показват своята сексуалност и власт. Но цялостно феминизмът е срещу порно индустрията.

По-добре заедно

Проучване, проведено през 2011 година, показва, че двойките, които гледат порно заедно, са по отдадени един на друг и по-задоволени сексуално, отколкото двойките, които гледат порно самостоятелно.

Сексолози съветват как да гледате порно заедно

Изследването все пак обръща внимание, че резултатът зависи от количеството филми за възрастни, което респондентите са изгледали и дали партньорите гледат порно по-често отделно, отколкото заедно.
За жените гледането на порно води до развиване на ревност и тревожност, както и по-слаб интерес към партньора, докато при мъжете се случва точно обратното - те гледат на честите си срещи с филмите за възрастни като на нещо позитивно, което може да добави щипка вълнение в леглото.

 Близо 2.5 милиона имейла на ден имат сексуално съдържание

8% от всички имейли са със сексуално съдържане. Хората не само разпращат мейли и гледат онлайн съдържание, но и 2 от 3-ма служители в сферата на човешките ресурси са откривали порно материали в компютрите на служителите си.

И още:

Разбиха феминистката теория за порното

Плюсовете и минусите на порното

Любителите на софт порнo имат по-лошо отношение към жените

10 съвета за по-добър сексуален живот

10 любопитни факта за порно индустрията

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук