Заздравява ли се бракът от порното?
Заздравява ли се бракът от порното? / Thinkstock/Getty Images

Учените се разделиха на два лагера по въпроса за влиянието на порното и религията върху семейството.

От единия лагер казват, че филмите за възрастните спомагат за разкрепостяване както на мъжете, така и на жените. От противоположния лагер обаче контрират, че подобен род филми спомагат всъщност за разрушаване на отношенията и дори водят до разводи.

Кои са най-популярните порно митове, в които вярваме

Религиозните двойки водят по-затворен начин на живот и за тях обсъждането на сексуалния живот е табу. Нарушавайки правилата на религията и гледайки порно, такива семейства или най-често се разпадат, или са на ръба на развода. Децата в такива семейства не са подготвени за сексуален живот, но мирогледът и възгледите им са по-чисти. Учените стигнали до извода, че в семействата, където се тачи религията, отношенията са по-здрави и трайни.

Десет любопитни факта за порноиндустрията

В нерелигиозните семейства въпросът за сексуалната просвета не е забранен и се обсъжда свободно. Най-често децата в такива семейства израства по-разкрепостени и общителни. Разбира се, има опасения, че от гледането на порно младите хора ще очакват нещо феерично, изключително, незабравимо. Всъщност обаче това далеч не се получава от първия път.

Любителите на софт порнo имат по-лошо отношение към жените

В крайна сметка учените, проучващи влиянието на религията върху брака и сексуалния живот, стигнали до заключението, че религията все пак защитава семейството и ценностите.

Източник: БГНЕС