/ Gulliver/Getty Images

Guliver/Getty Images

Гостите, които ще честитят на младоженците, херцозите на Съсекс Хари и Меган в Уиндзорския дворец, ще бъдат посрещнати на сватбеното тържество с изискани ястия и нетрадиционна сватбена торта, отбелязва АП.
 
Принц Хари и Меган си казаха „Да“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Менюто се основава на сезонната британска продукция, като на поканените ще бъдат предложени шотландски скариди, британски аспержи и печено уиндзорско агнешко. Гостите ще могат да се насладят и на пилешко фрикасе с гъби смръчкула, грах и ризото, подправено с мента и свинско на скара.
 
Гвоздеят на сватбеното тържество ще бъде нетрадиционната торта. Младоженците поръчаха на калифорнийската сладкарка Клеър Птак да приготви "торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта... покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя".
 

Guliver/Getty Images


Маркъл преди време е интервюирала Птак,"която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си, за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година.
 
Елтън Джон пя на сватбеното тържество в Уиндзорския дворец

Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта "Chez Panisse" в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица.
 

Guliver/Getty Images


Започва бизнеса си в квартала "Хакни" в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна "Вайълет", която се намира на същото място.

Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА