Американците също отпразнуваха британската кралска сватба
Американицте също празнуваха - някои по пижами в кръчмите, други в елегантни тоалети в скъпи хотели, и вдигаха наздравици за сватбата на принц Хари и тяхното момиче Меган Маркъл, съобщи АП.
 

Gulliver/Getty Images


Много хора се събраха на партита призори, за да гледат сватбената церемония. В Ню Йорк хора, издокарани с шапки, ръкавици, тиари се събраха в хотел "Плаза", където им сервираха торта с шампанско.
 

Калифорнийците празнуваха в холивудската кръчма "Кет енд фидъл". Наблизо учениците от училището, където е учила Меган Маркъл в Лос Анджелис, също гледаха как тя си разменя обети с принц Хари.
 
 
Британски 19-годишен челист грабна сърцата на многомилионната аудитория, проследила сватбата на принц Хари и Меган Маркъл в параклиса на Уиндзорския дворец, предава агенция Ройтерс.
Шеку Кане-Мейсън от Нотингам бил лично поканен от младоженците да свири на брачната им церемония. Кане-Мейсън не е непознат за британската публика. През 2016 г. той бе обявен за "Млад музикант на годината", а дебютният му албум "Inspirations" оглави класациите за класическа музика.
 
На венчавката младият челист изпълни три произведения в съпровод на оркестър - "След сън" на френския композитор Габриел Фор, "Сицилианка" от Мария Терезия фон Парадис, съвременничка на Моцарт и "Аве Мария" на Шуберт.
 
Младият музикант пусна в Instagram своя снимка как отива в Уиндзорския дворец с челото си в син калъф. Той бе първият чернокож музикант, спечелил престижния конкурс на Би Би Си "Млад музикант на годината", стартирал преди около 40 години.
 

На частното сватбено тържество в Уиндзорския дворец след венчавката на херцозите на Съсекс принц Хари и Меган пък гастролира световноизвестният сър Елтън Джон, съобщава ДПА.
 

Младоженецът лично помолил известния британски музикант да пее и да свири на приема, даден от кралица Елизабет Втора в чест на кралската двойка. Сър Елтън Джон с удоволствие приел поканата и зарадвал с изявата си присъстващите на тържеството. Музикантът е свързан с тясно приятелство с принц Хари и неговото семейство, припомня агенцията.
 

Guliver/Getty Images


Всички новини около сватбата на принц Хари и Меган Маркъл четете тук

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА