Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл / Guliver/Getty Images
Хотели в САЩ, Канада и Великобритания залагат на предстоящата сватба на британския принц Хари с американската актриса Меган Маркъл на 19 май, за да привлекат клиенти с атрактивни оферти, вдъхновени от кралското събитие, предаде Асошиейтед прес.
 
Хотел „Мокси Таймс Скуеър“ в Ню Йорк предлага по повод сватбата нощувка, включваща презервативи в опаковка с британското знаме, бутилка джин в размер, разрешен за пренасяне в самолет и речник на британския жаргон.
 
Хотел „Плаза“ в Манхатън кани гостите си да се облекат официално, в това число дамите да носят ръкавици и шапки, за сватбено парти на 19 май в 6,30 местно време. В този час отвъд океана ще започне сватбената церемония на принц Хари и Меган. Гостите на партито в Плаза ще пият шампанско за 150 долара, а дамата с най-шикозния тоалет, ще спечели безплатна нощувка хотела. По време на партито ще се излъчва на живо сватбената церемония във Великобритания, а група от експерти ще коментира британския сватбен кралски етикет, кралското семейство и всичко останало, свързано със светското събитие.

Традицията повелява: Меган Маркъл може да заеме тиара от колекцията на кралицата

Принц Хари и Меган Маркъл на тържественото честване на Деня на Общността на нациите
Gulliver/Getty Images

Хотел „Уиндзор Корт“ в Ню Орлиънс има специален сватбен пакет на цена от 51 918 долара. Главозамайващата сума не е случайна, а отговаря на месеца, датата и годината на сватбата на Хари и Меган (съответно 5 19 и 18). За тази сума гостите на хотела получават три нощувки в апартамент с две спални, двупосочен билет със самолет първа класа от която и да е част на САЩ, закуска с шампанско в деня на сватбата 19 май, правото да отнесат у дома подаръци като порцеланови съдове и кристални чаши, кредит за пазаруване на стойност хиляди долари, следобеден чай в британски стил и торта с лимон, бъз и сметана, като тази, която ще има на сватбата на знатната кралска двойка.
 
Хотел „Вайсрой Л'Ермитаж Бевърли Хилс“ в Калифорния предлага срещу 30 000 долара кралски пакет, без да уточнява какво включва той. Хотел Риц-Карлтън във Вашингтон пък предлага пакет от 1 милиона долара, ако организирате собствената си сватба там на 19 май. Пакетът включва частен самолет, сватбена рокля по поръчка и халки по поръчка, както и меден месец.

Като в приказките: Параклисът, в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Хотел „Дрейк“ в Чикаго организира на 19 май кралски тематичен обяд със същото меню, каквото имаше за обяда на принцеса Даяна, майката на принц Хари, отседнала там през 1996 г. В хотела ще се предлагат и специални кралски чайове, коктейли и серия от прожекции на филми с кралска тематика.
 
Хотел „Роял Йорк“ в Торонто ще предлага на 19 май класическа британска закуска, включваща зеле и картофи, наденички и яйца.
 
В Англия хотел „Конрад Лондон Сейнт Джеймс“ е с оферти като за принцове, включващи разходка с карета, шампанско и стая, украсена с розови листенца.

Принц Хари и Меган Маркъл разкриха тайни около предстоящата сватба
 
Хотели „Меркюр“ канят пък двойките, носещи имената Хари и Меган, да кандидатстват за безплатен престой в един от лондонските си обекти. Две двойки вече спечелиха.
 
В Уиндзор хотелите са почти запълнени, както и стаите под наем. Но някои хотели в Лондон предлагат пакети с пътуване до Уиндзор в деня на сватбата. Хотел „Кафе Роял“ например предвижда пътуването да е с лимузина до Замъка Уиндзор, където ще е сватбата. В офертата има и кошница с провизии за пикник, но се препоръчва точно на 19 май пикниците в района на замъка да се избягват, защото там мерките за сигурност ще бъдат затегнати заради сватбата.

Принц Хари за Меган Маркъл: Дори коргитата на баба веднага се влюбиха в нея (ВИДЕО)
БТА