Принц Хари Меган Маркъл
Принц Хари Меган Маркъл / Guliver/Getty Images
Първото интервю: Принц Хари и Меган разкриха подробности за връзката си
Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл дадоха първото си официално интервю, след като обявиха годежа си в Лондон.

„Почти не оставих Хари да довърши предложението си за брак”, призна бъдещата съпруга на принца, като обясни пред Би Би Си, че получила предложението, докато приготвяла пиле.

Вижте защо годеницата на принц Хари не може да бъде принцеса

Това се случило преди няколко седмици в нотингамската резиденция на Хари в Кенсингтънския дворец. Било тиха вечер, когато по думите на принца двамата си приготвяли вечерята. 

Вижте цялото интервю:
"Опитвахме се да си изпечем пиле и изведнъж последва удивителна изненада. Беше толкова мило, толкова естествено и много романтично!", разказа Меган Маркъл. "Той застана на коляно. А аз го прекъснах и казах: „Мога ли да кажа „да” още сега?”

 „Прегърнахме се, а аз все още държах пръстена в ръката си. Попитах я дали сега мога да й го дам. А тя отговори: „О, да, пръстена!”, разказа самият Хари. И допълни: „Беше много хубав момент. Бяхме само двамата. И мисля, че успях да я изненадам”. 

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Вижте първите снимки на сгодените принц Хари и Меган Маркъл в галерията тук

Внукът на кралица Елизабет Втора разказа пред зрителите, че двамата се срещат от година и половина и че през месец юли 2016 година ги е запознала обща приятелка. Преди това принцът никога не бил чувал за Меган.

„Влязох и я видях да стои на масата. Казах си, че ще опитам”, спомня си Хари.

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

По време на срещата тя му направила силно впечатление и след няколко седмици той я поканил на ваканционно пътешествие в Ботсвана. Там двойката изкарала пет незабравими дни.

"В тези моменти останахме сами, което беше от решаващо значение за мен, за да се уверя, че можем наистина да се сближим", разкри Хари.

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

А Маркъл допълни: "Наистина имахме много време, за да осъществим връзка. И никога не сме прекарвали повече от две седмици, без да се виждаме, въпреки че на пръв поглед връзката ни изглежда като от разстояние”. 

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Прекараното време в Ботсвана е отбелязано и на годежния пръстен. Основният му камък е с произход от африканската страна. По-малките диаманти около него са от бижутата на лейди Даяна. Хари държал те да присъстват върху пръстена, чийто дизайн е измислил той самият: „За да сме сигурни, че тя е заедно с нас по време на това лудо пътуване”. 

Меган Маркъл наруши годежната традиция на Даяна и Кейт (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Толкова е важно за мен да знам, че заедно с нас тя е част от това", каза тя.
На въпроса дали Меган и Даяна  биха си допаднали, Хари отговори: „Те биха си паснали идеално, без съмнение. Мисля, че мама щеше да подскочи до Луната. Толкова щеше да е развълнувана за мен".

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

В първото си официално съвместно интервю годениците изясниха, че на фона на развиващия им се със "светлинна скорост" роман все още не са обсъждали идеята за дете.

Ето как би изглеждало бебето на принц Хари и Меган Маркъл (ВИДЕО)

Запитан как стои бебешкият въпрос, Хари отговори, че той все още не е на дневен ред: "Ще караме стъпка по стъпка. Надяваме се в близко бъдеще да създадем истинско семейство".

Принцът допълни, че разговорите за бебе могат да започнат скоро след сватбата. 
Меган Маркъл била приета с топли чувства от кралското семейство и тя нарече кралицата "невероятна жена". Актрисата не скри щастието си, че е имала възможността да се срещне с Нейно Величество в неофициална среда.

Принц Хари не пропусна да отбележи, че коргитата на баба му незабавно са попаднали в плен на Меган Маркъл, докато самият той и след 30 години не е успял да спечели благоволението им.
"Това е вярно. Беше много сладко да се гушкат в краката ми докато пием чай", сподели Маркъл.

"През 33-годишния ми живот съм бил посрещан с лай, а тя просто влезе и нищо подобно не се случи", разкри принц Хари.

Кралица Елизабет Втора е имала над 30 коргита след възкачването си на престола през 1952 г. Кучетата са се превърнали в своеобразен символ на дългогодишното ѝ властване. 

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук
nova.bg, БТА