Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Внукът на британската кралица Елизабет Втора принц Хари и годеницата му Меган Маркъл ще преминат с карета по улиците на град Уиндзор след церемонията по венчаването си на 19 май, за да споделят важния ден с повече хора, предадоха световните информационни агенции.

Вижте  първите официални портрети на принц Хари и Меган Маркъл (СНИМКИ)

Принц Хари, който е пети поред в наследяването на престола, и Меган Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си миналата година.

Представяме ви галерията ни звездни двойки, които минаха под венчило или се сгодиха през отминаващата година
Принц Хари и Меган Маркъл оповестиха годежа си през 2017 година Guliver/Getty Images, архив

Вижте първите снимки на сгодените принц Хари и Меган Маркъл в галерията тук

Те ще сключат брак на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор. Размяната на обети ще бъде извършена от архиепископа на Кентърбъри Джъстин Уелби, а самата брачна церемония ще бъде ръководена от епископ Дейвид Конър, настоятел на храма в Уиндзор.

Разгледайте параклиса "Сейнт Джордж", в който ще се венчаят принц Хари и Меган (СНИМКИ)

Малко след сватбената церемония, двамата ще се появят за първи път публично като съпруг и съпруга и ще преминат в процесия с карета по близо 3-километров участък в града. Обиколката им ще започне в 15 часа българско време.

"Те се надяват това кратко пътуване да даде възможност на повече хора да се съберат в Уиндзор и да се насладят на атмосферата в този специален ден", пише в съобщение на двореца Кенсингтън с подробности за сватбата.

Кралската сдържаност не може да спре влюбения принц Хари (СНИМКИ)

Процесията ще завърши с преминаване по дългия, широк булевард от XVII век, който води до замъка Уиндзор, дом на британските крале и кралици от почти 1000 години. След нея, принц Хари и Меган Маркъл ще се присъединят към гостите си на прием в двореца.

Принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф
Принц Хари и Меган Маркъл ще се венчаят на 19 май 2018 година Gulliver/Getty Images

Бащата на Хари принц Чарлз ще бъде домакин на вечерен прием за близки приятели и членове на семейството.

Сватбата вероятно ще предизвика голям интерес по света, както беше при по-големия брат на Хари, Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън през 2011 година, чието бракосъчетаване наблюдаваха 2 милиарда души.

Вижте сватбата на принц Уиялм и Кейт в снимки в галерията тук

Младоженците принц Уилям и Кейт
Младоженците Уилям и Кейт Gulliver/Getty Images

Гостите на принц Хари и Меган Маркъл вероятно ще бъдат около 800, тъй като това е капацитетът на параклиса "Сейнт Джордж" на замъка Уиндзор.

За сравнение, принц Чарлз и принцеса Даяна поканиха на своята "сватба на века" в лондонската катедрала "Сейнт Пол" 3500 души през 1981 г., а принц Уилям и Кейт Мидълтън - 1900. Месеци преди церемонията, вече се правят догадки кой ще влезе в списъка с поканените.

Британският боксьор в тежка категория Антъни Джошуа каза, че ще бъде щастлив да прекъсне усилените си тренировки с пътуване до замъка Уиндзор на 19 май. Темпераментният Джошуа не се посвени да публикува в Twitter своя снимка с принц Хари, към която написа въпроса: "Имаш ли нужда от кум?"
"Аз нямам приятелка", каза 28-годишният спортист пред Би Би Си във връзка с интереса си да види "сестрите" на Меган Маркъл.

Асошиейтед прес вмъкна пояснение за Антъни, че бившата актриса има полу-сестра, 53-годишната Саманта Грант, която е разведена майка на три деца и нарече Меган Маркъл "кариеристка".

Какво се случва с новата изгора на принц Хари и сестра ѝ Саманта?

Истинският списък с гости е строго пазена тайна и подробности за него може да не бъдат оповестени до самата сватба. Ще бъде трудно обаче поканените да бъдат сведени до 800 души.

Принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф
Принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф Gulliver/Getty Images

Само близките роднини на кралското семейство са над 50 човека. Принц Хари няма да забрави и сестрата на Кейт Пипа Мидълтън със съпруга ѝ Джеймс Матюс, както и брат им Джеймс Мидълтън.

Сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс в снимки

На сватбата на принц Уилям бяха поканени 45 чуждестранни кралски особи от 20 държави като Испания, Норвегия, Малайзия, Тайланд и Саудитска Арабия.

Принцът покани също ръководни членове на Обществото на нациите (23 места), чуждестранни сановници (27 места), британски политици (42 места), религиозни ръководители (31 места), старши военни офицери (14 места), 80 служители на благотворителни организации, както и посланиците на различни държави във Великобритания.
Уилям едва успя да вмъкне в списъка личности като Дейвид Бекъм и телевизионния водещ Бен Фоугъл, които може да се появят и на сватбата на Хари.

Представители на елита на британското правителство, като министър-председателя Тереза Мей, министъра на външните работи Борис Джонсън и министъра на финансите Филип Хамънд, при нормални обстоятелства биха очаквали покана от Уиндзор.

Но имайки предвид смута около Брекзит, обхванал управляващата консервативна партия, младоженецът и булката вероятно ще изчакат до седмицата преди сватбата и след това ще поканят оцелелите.

Принц Хари интервюира Барак Обама (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сред поканените могат да бъдат и президентите на САЩ Барак Обама и Доналд Тръмп. Обама и принц Хари очевидно имат "химия" помежду си и работиха заедно за рекламирането на състезание за войници в инвалидни колички, инициирано от британския престолонаследник.

Барак Обама и принц Хари очевидно имат "химия" помежду си
Барак Обама и принц Хари очевидно имат Gulliver/Getty Images

Някои представители на властта във Великобритания се опасяват, че евентуалната покана за Обама би ядосала Тръмп.

Тръмп: Принц Хари и Меган са прекрасна двойка, желая им щастие

Един от вероятните гости е канадският министър-председател Джъстин Трюдо, който е лидер на държава от Общността на нациите и беше водещ на състезание за ветерани и войници инвалиди, организирано от принц Хари.

Сред знаменитостите, Елтън Джон, който превърна песента си "Candle in the Wind" в химн, посветен на принцеса Даяна, има 98 % шанс да бъде поканен. Други певци, които може да присъстват, са Джеймс Блънт и Ед Шийран.

Келтски възел ориса на вечна любов принц Хари и Меган Маркъл в Кардиф (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл Guliver/Getty Images

Вайълет фон Уестънхолз, която запозна Меган Маркъл и Хари, сигурно няма да бъде подмината, както и приятели на принца.

В приятелския кръг на Меган Маркъл са звездата от тениса Серина Уилямс, стилистката Джесика Мълроуни, актьорът от "Костюмари" Патрик Адамс и актрисата Мили Макинтош.

Ако сте почитатели на принц Хари и Меган Маркъл, вижте още:

Красиви и влюбени: Принц Хари и Меган, принц Уилям и Катрин (СНИМКИ)

Кралската сдържаност не може да спре влюбения принц Хари (СНИМКИ)

Принц Хари за Меган Маркъл: Дори коргитата на баба веднага се влюбиха в нея (ВИДЕО)

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Принц Хари и Меган Маркъл разтопиха сърцата на романтиците в Торонто (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА