Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл ще се оженят на 19 май следващата година, оповести дворецът КенсингтънСватбата им ще се състои в двореца Уиндзор.

Влюбените Меган и Хари спечелиха сърцата на британците (СНИМКИ)

Негово кралско височество принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят на 19 май 2018 година, се казва в комюнике на двореца Кенсингтън.

Уиндзорският замък, на запад от Лондон, е една от основните резиденции на кралица Елизабет Втора. Той е построен през 15-и век и обстановката там е по-неангажираща, отколкото в Уестминстърското абатство, където сключи брак принц Уилям, по-големият брат на принц Хари.

Първа официална проява на Принц Хари и Меган Маркъл
Guliver/Getty Images

Двойката избра да се ожени в замъка Уиндзор, защото е "специално място за тях". 91-годишната баба на Хари - Елизабет Втора, ще присъства на церемонията.

Осем кралски правила за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

36-годишната Маркъл, която е учила в католическо училище, но се идентифицира като протестантка, ще бъде кръстена и ще получи първо причастие от Църквата на Англия преди сватбата.

Първите снимки на сгодените принц Хари и Меган Маркъл вижте в галерията тук

Внукът на кралица Елизабет Втора, който е пети поред в наследяването на престола, и Маркъл - звездата от телевизионния сериал "Костюмари", оповестиха годежа си миналия месец.

Принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Двамата влюбени дадоха първото си официално интервю, след като обявиха годежа в Лондон. Те разкриха подробности за любовта си и разказаха в детайли как Хари предложил брак на Меган.

Принц Хари за Меган Маркъл: Дори коргитата на баба веднага се влюбиха в нея (ВИДЕО)

Готическият параклис "Сейнт Джордж" се намира в Уиндзорския замък - семейния дом на британските крале и кралици от близо 1000 години.

В параклиса са гробовете на 10-има монарси, включително на Хенри Осми и третата му съпруга Джейн Сиймур, и на Чарлз Първи.

Вижте още за любовта на принц Хари и Меган Маркъл:

Меган Маркъл наруши годежната традиция на Даяна и Кейт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Кралската сдържаност не може да спре влюбения принц Хари (СНИМКИ)

Когато принцът нежно държи ръката на любимата си в Торонто (СНИМКИ)

Херцогиня Кейт: С Уилям много се вълнуваме за Хари и Меган (СНИМКИ/ВИДЕО)

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук

БТА