Принц Хари и Меган Маркъл
Принц Хари и Меган Маркъл / Gulliver/Getty Images
Сватбата на принц Хари и годеницата му Меган Маркъл ще е през май в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзорския замък, съобщи говорител на принца, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Новината за месеца и мястото на сватбеното тържество идва ден, след като стана ясно, че принц Хари е предложил брак на избраницата си, като предложението е било одобрено от кралица Елизабет Втора.

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)
 
Вижте първи снимките на сгодените принц Хари и Меган Маркъл в галерията тук

Уиндзорският замък, на запад от Лондон, е една от основните резиденции на кралица Елизабет Втора. Той е построен през 15-и век и обстановката там е по-неангажираща, отколкото в Уестминстърското абатство, където сключи брак принц Уилям, по-големият брак на принц Хари.
 
Принц Хари и Меган Маркъл са го избрали, защото "за тях то е специално място".
 
Меган Маркъл ще получи британско гражданство, но ще запази и американското си, както и ще премине към Англиканската църква преди церемонията.

Годеницата на принц Хари не може да бъде принцеса
 
Меган Маркъл наруши годежната традиция на Даяна и Кейт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Британското кралско семейство ще поеме разходите за сватбата, се казва още в официалното съобщение на двореца Кенсигтън.

Кралица Елизабет Втора ще присъства на брачната церемония, каза говорител на принца пред репортери в Бъкингамския дворец.

В параклиса "Сейнт Джордж" са гробовете на десет британски крале, включително на Хенри Осми и третата му съпруга Джейн Сиймур, както и на Чарлз Първи. Там се жени чичото на принц Хари - принц Едуард през 1999 г. В параклиса "Сейнт Джордж" беше молитвената служба за сватбата на бащата на Хари принц Чарлз и Камила Паркър Боулс през 2005 г.

Меган Маркъл за връзката си с принц Хари: Ние сме истински щастливи и влюбени (СНИМКИ)
 

Принц Хари за Меган Маркъл: Дори коргитата на баба веднага се влюбиха в нея (ВИДЕО)

Принц Хари е на 33 години. Той е пети по ред за наследяване на британския престол. Меган Маркъл е на 36 години.

За още любопитни новини харесайте страницата ни във Facebook тук