Хората, които ядат повече мазнини, намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени храни
/
ThinkStock/Getty Images
Месо, зеленчуци, плодове, ядки, млечни и бобови продукти – перфектното меню за дълъг живот
Учени от университета "Макмастър" в Канада установиха, че хората, които ядат повече червеномесо и сирене от препоръчваното, живеят по-дълго, съобщи в. "Дейли телеграф".
Три порции пълномаслени млечни продукти и една и половина порция месо дневно могат да намалят риска от ранна смърт с една четвърт.
Резултатите от изследването, в което участвали 220 000 души, противоречат на препоръките на здравните власти да се ограничават пълномаслените продукти.
Млечните продукти са полезни за сърцето и за дълголетието, твърдят канадски учениThinkStock/Getty Images
Хората, които ядат повече мазнини, обикновено намаляват въглехидратите, които никак не са полезни, когато са от преработени и сладки храни.
"Резултатите ни показват, че млечните продукти и месото са полезни за сърцето и за дълголетието“, обобщи д-р Салим Юсуф от екипа. „Това противоречи на сегашните здравни препоръки".
По-стари изследвания показват, че консумацията на пилешко месо също предпазва от ранна смъртThinkStock/Getty Images
Канадските учени не са разглеждали консумацията на пилешко месо, но други изследвания показват, че то предпазва от ранна смърт по същия начин като червеното месо.
В здравословната диета трябва да има също осем порции плодове и зеленчуци дневно и по половин порция ядки и бобени култури, напомниха канадските учени.