Експертите стигнали до извода, че поколението на 50-годишните е много самоосъзнато, що се касае до здравето и поддържането на добра форма.
Експертите стигнали до извода, че поколението на 50-годишните е много самоосъзнато, що се касае до здравето и поддържането на добра форма. / Thinkstock/Getty Images
Може и да са навлезли в средната възраст, но 60 % от британците, които се грижат за здравето си, са в по-добра форма на 50 години, отколкото са били на 20, съобщи в. "Дейли мирър".

Според ново проучване на компания за спорт и отдих над три четвърти от 50-годишните хора не пушат, една четвърт не запиват през уикендите и една трета приемат витамини или хранителни добавки, за да се пазят от болести.

80-годишен модел разбива стереотипите за възрастта (СНИМКИ)

Освен това 40 % отбягват храните със захар и газираните напитки, а една трета се хранят по-умерено, за да поддържат килограмите си.

Почти половината от анкетираните правят дълги разходки и една трета посещават фитнеса за тонус.
Проучването установи, че 50-годишните мъже и жени са технологично грамотни и използват приложения за фитнес. От тях 10 % редовно споделят в интернет селфита от тренировките с приятелите и семейството си.

Редовното тичане увеличава продължителността на живота с няколко години

Средно една трета от запитаните в средна възраст прекарват по 4 часа и 18 минути на бягащите пътеки и други фитнес уреди, като половината от тях казват, че след това се чувстват по-добре.

Общо 70 % от анкетираните споделят, че се чувстват по-здрави, отколкото родителите си на същата възраст и вярват, че са в по-добра форма от децата си.

Старостта вече не започва на 70 години

Експертите стигнали до извода, че поколението на 50-годишните е много самоосъзнато, що се касае до здравето и поддържането на добра форма.

Още спорт и здраве:

Десетте най-полезни упражнения, които всеки може да прави

Разкриха какво може да ни накара да спортуваме редовно


Методът Табата или как да изгорим мазнините за 4 минути (ВИДЕО)

Шест начина да запазим мотивацията и да не се отказваме от тренировките
БТА