/ netinfo

Неговото име е Уанг Дъшън, той е на 80 години и в Китай го наричат „най-горещия дядо". Сред професиите, които упражнява, са актьор, модел и артист, но най-важна за него е борбата с остаряването - и физически, и психически.

9-годишно момиче с издръжливост на командос (ВИДЕО/СНИМКИ)

Неговата основна цел е да остане във форма, независимо на колко години е. И се справя страхотно!

老总偷你的奶奶 (Mr. Steal your Grandma)! 80 yo Wang Deshun who is the oldest model in the world began modeling last year. Remember, it's never too late to live the life of your dreams. #wangdeshun #model #ageless #exercise #catwalk #effyourbeautystandards

Снимка, публикувана от Dr. Malaika Simone Thomas (@yes_iamher) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

„Природата определя възрастта, но вие определяте състоянието на духа си", категоричен е Уанг Дъшън, който има две деца и едно внуче.

„Можеш лесно да определиш дали си стар само с един въпрос - Осмеляваш ли се да опиташ нещо ново, нещо, което не си правил никога досега?", казва Уанг Дъшън, цитиран от New York Times.

Старостта вече не започва на 70 години

80-годишният модел, който миналата година обра овациите на модния подиум в Пекин, тренира всеки ден, намалил е количеството алкохол, но не се ограничава в храненето. „Не съм придирчив относно храната. Хапвам каквото си поискам", признава Уанг Дъшън.

Специалист: Програмирани сме да започнем да стареем след 40-годишна възраст

Дъшън е роден 1936 година в семейство на готвач и домакиня. Има осем братя и сестри.

79 Year old #model and #actor #WangDeShun outshines all others at #ChinaFashionWeek 😎

Снимка, публикувана от NO LABELS (@theimpures) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Вижте неговия разказ и вдъхновяващото му послание:

„На 24-годишна възраст бях театрален актьор. На 44 години започнах да уча английски език, на 49 създадох мой собствен език със знаци. След това отидох в Пекин и започнах отначало. На 50 години за първи път стъпих във фитнес салона, започнах да тренирам.

На 57 се завърнах на сцената, където създадох уникално за света представление, наречено „Жива скулптура". На 70 години наистина се запалих по тренировките и упражненията, а на 79 за първи път се качих на модния подиум.

Днес, на 80 години, аз още мечтая и искам да осъществя мечтите си. Повярвайте ми, потенциалът може да бъде изследван. Когато си помислите, че е твърде късно, внимавайте - не позволявайте това да се превърне в извинение да се предадете. Никой не може да ви поречи да успеете... освен самите вие".