Какво е общото между един фермер, един учител, един силов атлет, шампион по калистеника и един електроинженер?

Отговорът - "Игри на волята: България". А, ако трябва да бъдем още по-конкретни говорим за петте най-мускулести участници в тазгодишното издание на състезанието - Аспарух, Гого, Чакалов, Валери и Филип.

Трима от тях вече отпаднаха от формата, а останалите двама определено ще ни изненадат, ако не стигнат до финала на Игрите.
 

божествени тела
Игри на волята

Илиян след „Игри на волята“: С Мани вече сме неразделни

В "Игри на волята" безспорно мускулите са сред най-важните компоненти за добро представяне на участниците. Но, само когато са комбинирани с издръжливост, а не са просто куха фасада. Защото физиката далеч не е всичко и загубата на Валери от Алекса при решаването на пъзела беше най-яркото доказателство за това.

Валери

 

23-годишният Валери плени сърцата на дамите от всички възрасти - възпитан, чаровен и благ. Студентът по право е син на родната легенда в стрелбата Мария Гроздева и нейния съпруг и треньор Валери Григоров.
 

божествени тела
Игри на волята


Младият мъж е изключително спортно активен - лятото е по плажовете, зимата по планините. Но, не за да лентяйства - той тича, плува, кара сноуборд и колело. И на финала всичко това е ясно изписано върху бицепсите и пресата на Валери.

 

Без притеснения можем да посочим образа на Валери като еталон за млад мъж на неговите години, защото e перфектното съчетание между дисциплина, принципи и ценности. Нека само да си спомним, че той нито веднъж не заплете интрига в племето си и винаги целеше обединение сред всички. "Думата коалиция за мен е нещо лошо и ме караше де се чувствам зле. Зле се чувствах и на номинационните съвети. Имах нулева стратегия и не исках да влизам в коалиции", призна си след излизането доброто момче на Игрите.

Гого

 

Дисциплина и железни принципи са водещи и при още един участник - Гого. Той бе най-желания от жълтите играч при сливането на племената й това не е случайно. Гого е точно онова, което наричаме комплексен играч - той е издръжлив, с пъргав ум и още по-пъргаво тяло.
 

божествени тела
Игри на волята


"Няма слабо място това момче, дано да спечели" и "Поздравления момче, ти наистина си супер герой!" - това са само част от суперлативите, които се сипят в социалните мрежи по адрес на Гого.

 

Ако някога обаче сте се възхищавали на изваяното му тяло, трябва да знаете, че то се дължи на калистеника - дисциплина, в която 25-годишният участник е шампион. Името идва от гръцкия - κάλλος – хубав, красив и σθένος – сила. Калистениката е съвкупност от двигателни упражнения, използващи тежестта на тялото като съпротивление за трупане на мускули и сила. Тоест Гого е на точното място в "Игри на волята", защото в неговия спорт няма нужда от фитнес оборудване и каквито и да било уреди.

Веселина от „Игри на волята“ се показа без силикон

Фифо

 

Още един фаворит за победител - Филип. Кажем ли името му, нещата започват да стават горещи.

Изваяната мускулатура на Фифо със сигурност не оставя зрителите безразлични. За разлика от Валери, той е доста хитър и комбинативен, а както жените от Безстрашните неведнъж са отбелязвали "играе играта сам за себе си". Безупречната физическа подготовка на 29- годишният играч от жълтите не бива да ви изненадва, защото Фифо притежава отличия в пет различни спорта.

 


Въпреки, че по професия той е електроинженер, Филип се занимава с плуване, кросфит, бойни спортове, ски, джетове и доказва това пределно ясно в битките на Арената.

Чакалов

 

Неизбежно стигаме и до най-горещия учител в България - Чакала. "Охо какъв учител по физическо, де да имах такъв, щях редовно да съм в часовете... да се мотивирам, хи хи, успех!", пише под една от снимките му негова почитателка.

 


Чакала е участвал във всички кастинги на "Игри на волята", но успява да пробие само в последния сезон. При това като резерва.
 

божествени тела
Игри на волята

Не всички зрители обаче знаят, че Ники Чакалов не винаги е бил мускулест симпатяга. Ако човек се разрови в профила му в Инстаграм, вероятно ще попадне на негов пост от края на 2020, в който Чакала показва как е изглеждал преди да започне да тренира.

 

Чакалов беше един от играчите, на които изолацията се отрази пагубно на килограмите. "На дивия плаж изядох всичко, което мърдаше, включително цветенца, тревички, скакалци, змии, мравки… всякакви буболечки", разказа Ники.

Аспарух

Аспарух след „Игри на волята“: Съжалявам, че напуснах предаването толкова рано


Безспорно Аспарух е един от участниците с най-внушителна физика в тазгодишните "Игри на волята". "Аз съм най-силният човек, излизал на Арената", обяви още в началото на предаването Пух, който е висок 1.90 и тежи 110 кг. и може да дърпа тяга 330 кг. Освен това бута от лежанка 210 кг. и обръща гума 420 кг.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gencho Genchev (@genchomg)



За съжаление Пух отпадна твърде рано от Игрите заради тежка контузия по време на битка. "Някои от моите лични успехи са собствен бизнес, спортна зала и фирма за хамалски услуги. Отделно съм европейски медалист по канадска борба и в пет спорта съм републикански медалист", разказа след напускането мускулестия Аспарух. Културизъм, кикбокс, дърпане на коли и камиони са само част от спортовете, от които се е окичвал с медали.

 

Той разкри също така, че само през първите две седмици след влизането си в предаването е загубил над 10 кг. мускулна маса. "Това със сигурност се отрази доста зле на тялото ми", призна Пух. Мотивацията му да стане силен дошла в 7 клас, а причината напълно прозаична - любов. "Харесвах си едно момиче и веднъж я видях да вдига 30 кг. на лежанка, а аз тогава бяха още на 8 кг.", разкрива Аспарух тайната на спортния си хъс.

Лефтеров (бонус)


 

Нали не мислите, че щяхме да го пропуснем?! Не и точно него...

Той е синоним на борбеност и отдаденост във всяка битка на Арената за Безстрашните, а в живота Димитър Лефтеров разтуптява сърцата на жените с чаровната си усмивка и изваяно тяло. При това е романтичен. Но, внимание към онези, които ще се изкушат с неприлични оферти към Митко - използва функцията блокиране с много лека ръка.

Отличната си физическа форма търновецът дължи на редовните тренировки във фитнес залата. Но, Лефтеров не крие, че не винаги е изглеждал така. Преди известно време той е тежал над 100 кг., а диетата му се състояла основно от пица, дюнер и шоколад с шоколад.

 

Всичко, което трябва да знаете за това секси добро момче, което разтапя сърцата на дамите - може да прочетете ТУК.