В битка за баланс и изометрия на Арената на “Игри на волята: България” в последния епизод се изправиха Илиян, Цветан, Генчо и Георги. Първата игра се оказа съдбоносна и коства мястото на един от тях в състезанието. Георги демонстрира отлична концентрация и се задържа най-дълго върху тънката 5-сантиметрова лента, като си спечели предимство за следващата битка, докато Илиян се изпусна първи и каза “сбогом” на останалите играчи и екстремното риалити. “Без разклащането на Цецо имах шанс да стоя повече. С Мани и Фейгин имаме недовършена работа, а именно разпадане на племето. Надявам се да се мобилизират и да изпълнят плана ни докрай” – сподели Илиян за стратегия си минути след битката, в която изгуби баланс, след като Цветан умишлено го саботира. Двамата съотборници размениха изключително остри реплики, а преди да напусне Арената Илиян дори опита да убеди Генчо да се съюзи с близките му момичета след сливането на племената. А ето какво разказа Илиян специално за Vbox7:

Успяхте ли да изясните отношенията си с Цветан?

В крайна сметка с Цветан успяхме да си оправим отношенията, защото аз до ден днешен продължавам да твърдя, че той е добър човек, но беше под лошото влияние на Вики.

Виждате ли се с Мани в Англия?

С Мани сме неразделни дори и в Англия. Много се радвам, че има някого, когото всичко изпуска в България и е заедно тук с мен и така може да гледаме заедно епизодите и да имаме същото преживяване, което имат и другите участници в момента в София.

Беше ли манипулиран от Мани?

Със сигурност не бях манипулиран от Мани. Ние взимахме всяко едно решение заедно, но явно в очите на другите нещата са изглеждали по различен начин.

В социалните мрежи пишат, че с Мани сте гаджета. Така ли е?

Явно дойде времето да прекратя всички спекулации дали сме заедно с Мани – не, не сме. Но не е тайна за никого колко сме близки, имайки предвид нещата, които сме преживели заедно.

Какво зрителите не разбраха за теб?

Това, което зрителите не разбраха за мен е, че аз твърдо заставам зад моите хора, както в играта, така и в  живота. Просто не ми се отдаде шанс да защитя някого от моите хора. В повечето пъти аз бях в ситуацията някой мен да ме покрива или да ме спасява.

Кое ти беше най-трудно в Игрите?

В „ Игри на волята“ за мен по-сложната част е социалната игра съответно отношенията с някои хора от племето бяха много трудни, но въпреки всичко успяхме да се стиковаме на арената.

Съществува ли "Проклятието на Резиденцията"?

„Проклятието на Резиденцията“ не бих казал, че съществува, защото лично на мен не ми подейства негативно, както може би на някои хора. Но смея да твърдя, че има проклятие на синьото племе.

Какво е проклятието на „синьото племе“?

Проклятието на синьото племе е това да бъдат поне две седмици последователно на реката, ние направихме рекорд три седмици една след друга.

Как приемаш критиката, че си бил "чехльо"?

Коментарите на другата коалиция, че съм „чехльо“ само ме забавляват. Общо взето не съм направил нещо, е което да провокирам такива мисли у тях, но всеки си има глава на раменете.

Как се подготви за "Игри на волята"?

Относно физическата ми подготовка за „Игри на волята“ не направих кой знае какви промени в тренировъчния си режим. Започнах да плувам малко по- често. Аз обикновено плувах около един два пъти и ги увеличих на четири,пет, като добавих и една две функционални тренировки в седмицата.

Би и участвал в друго риалити предаване?

Разбира се, че бих пробвал в друго риалити предаване и със сигурност бих участвал пак в „Игри на волята“ ако имам такава възможност.

Как оценяваш участието си в Игрите?

Участието си в „Игри на волята“ оценявам може би 7 – 8 от 10, въпреки това не съжалявам за нищо, което направих. Пак бих играл по този начин, но сега като си гледам играта, има някакви неща, които мога да изпипам за следващия път.

В кое беше най-силен и в кое най-слаб?

Най-силен бях в плуването, затова и водните битки ми бяха любими. Най-слаб се чувствах в единоборствата, въпреки че на две от битките взимах точки, които бяха неочаквани както за мен, така и за племето

Как ти се отразява славата в момента?

Тази бърза слава в момента, която всички придобиваме в момента, не трябва да причина да се взимаме много на сериозно. С бърза слава всеки може. Не би трябвало да се възгордяваме, при мен лично нищо не се е променило в начина ми на живот.

Твоят фаворит за спечелване в "Игри на волята"?

Фаворитът ми за спечелване на „Игри на волята“ е Джаферович. Много силна жена и много добре играе както на арената, така и извън нея.
 
vbox7