/ iStock/Getty Images
Вместо да се обръщаме към лекарства, които могат да имат нежелани странични ефекти, можем да се обърнем към бабините рецепти, които са използвани векове наред за лекуване на кашлица.

Ето няколко ефективни бабини рецепти, които могат да помогнат при упорита кашлица:

enlightenedТопла вода с мед и джинджифил: Смесете изцеден лимон, топла вода, мед и настърган джинджифил. Тази напитка е богата на витамин С и има антибактериални свойства, които могат да помогнат при кашлица.

enlightenedПрополис: Прополисът е природен антисептик, който може да помогне при упорита кашлица. Можете да го консумирате като тинктура или да го добавите към топла вода с мед.

enlightened Чай от босилек: Босилекът е богат на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства. Направете чай от свежи листа босилек, който може да помогне при кашлица.

enlightenedИнхалации с етерични масла: Добавете няколко капки етерично масло от евкалипт или мента към кипяща вода и инхалирайте парите. Това може да помогне при отпушване на дихателните пътища и облекчаване на кашлицата.

Следвайки тези бабини рецепти, можем да се борим естествено с упоритата кашлица и да се чувстваме по-добре без използването на силни лекарства.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня