/ Guliver/Getty Images
В Германия съществуват над 600 хиляди клубове по интереси, в които хората упражняват своите хобита. Някои от тях са меко казано доста странни, даже направо куриозни. Вижте ги:

"Зайци" на мотори

Гълъби, кучета, зайци... Много германци посвещават свободното си време на животните, например занимавайки се с тяхното развъждане. Членовете на клуба по интереси Streetbunnycrew от Нюрнберг сами се превъплъщават в зайци: те надяват заешките си розови костюми, яхват мощните си мотоциклети и създават добро настроение. Но използват зрелищните си акции и за събиране на дарения за благотворителни цели.

Най-странните хобита в света

Сладко пристрастие

Страстта на тези хора е рафинираната захар, или захарта в малки и разноцветни пакетчета - неразделна част от сервирането на чай или кафе. Членовете на клуба Zuckersammler колекционират интересни екземпляри, а на редовните си срещи си ги разменят. Понякога "оборотът" се измерва със стотици килограми до един тон пакетчета захар.

Строители на... космически кораб

Под берлинския Александерплац лежат останките на космически кораб, разбил се там преди 4,5 милиарда години. Неговата антена е телевизионната кула. Поне така твърдят членовете на клуба c-base e.V. В подземията на площада членовете на този клуб се опитват да реконструират космическия кораб. Същевременно предлагат семинари за компютърни маниаци. През 2006 година там е основана Пиратската партия.

кораб
ThinkStock/Getty Images

Мустакати особняци

В любителския клуб Belle Moustache в Баден-Вюртемберг се събират хората с най-красивите мустаци и бради. На шампионата за най-красива брада през 2013 година членовете на този клуб грабнаха големите награди в четири от общо 18 категории, след които "Мустаци Дали", "Императорски мустак" и "Мускетарска брада".

мустаци
ThinkStock/Getty Images

Клубът на леворъките

Животът на леворъките хора е изпълнен с неудобства. Повечето предмети от бита са предназначени за хората, които работят с дясната си ръка. Германският клуб на левичарите се опитва да им помогне, обръщайки внимание на проблема чрез различни акции, като организира например Международен ден на леворъките хора.

Клубът на "дългучите"

Германският клуб на високите хора (Klub Langer Menschen Deutschland) предлага възможност на хората с необичайно висок ръст да общуват като равни. И макар че клубът не успя да издейства данъчни облекчения за "дългучите", успешно лобира сред фирмите-производителки на облекло. Членове на клуба могат да станат мъжете с ръст над 190 сантиметра и жените - от 180 сантиметра нагоре.

Необичайно велосипедно състезание

За участие в това велосипедно състезение са необходими две неща: брада или мустаци, както и сгъваем велосипед. Веднъж в годината членовете на клуба Pfälzer Klappverein организират международно състезение World-Klapp. В тазгодишната надпревара в Манхайм се включиха двеста души.

За монархията!

Членовете на клуба Die Königstreuen се борят за възстановяване на монархията в Бавария. И тъй като тяхната мечта едва ли ще се сбъдне някога, не им остава нищо друго, освен да изследват историята и да се грижат за съхранението на баварския диалект. Нито една тяхна среща не минава без портретите на "приказния крал" Лудвиг II и Сиси.

Киборгите са сред нас

Киборгите са технически модифицирани човешки същества, познати от редица научнофантастични романи и филми. Но и в действителността съществуват хора, които се стремят да приличат на киборги. Членовете на сдружението Cyborgs e.V. се интересуват от възможността за увеличаване на човешките възможности с помощта на имплантанти и лаптопи. Нил Харбисон (на снимката) е най-известният киборг-активист.

Вижте още:

10 странни неща, които се смятат за секси в различните държави (СНИМКИ)

10 опасни неща, които са били разрешени в миналото (СНИМКИ)

Любимите хобита на влюбените

Идеи от бъдещето: Мозъчен имплант помага за лечение на депресия

Импланти под кожата ще улесняват живота ни в бъдеще (ВИДЕО)