/ Thinkstockphotos
Европейските стандарти за красота са ни добре познати и звучат дори банално, но има страни, където представите за сексапил са коренно различни. Едва ли сте подозирали, че някъде по света много високите чела и дългите шии се смятат за признак на изключителна женственост и красота.

Най-ексцентричните секс закони в света

В Европа се цени усмивката с равни зъби, а хората, които не влизат в този стереотип, обикновено са готови да преминат пред редица неприятни процедури, за да постигнат ефекта. В Япония обаче се смята за предимство, ако поне единият зъб е крив и изпъква сред останалите.

зъби
Thinkstockphotos

Местните ценители на красотата са убедени, че по този начин лицето изглежда невероятно сладко.

Жители на Нова Гвинея и на някои африкански държави украсяват телата си с множество белези. При жените такива „татуировки“ се считат за знак за особена красота.

племе белези
Gettyimages

В Южна Корея пластичната хирургия не е просто често желана услуга, а се смята за напълно нормална. Широко разпространени са реклами, които агитират дамите да подобрят външния си вид чрез скалпел. Един от основните признаци за красота и сексапил там е малкото личице със сърцевидна форма.

лице
Thinkstockphotos

За да постигнат това, корейките минават през редица болезнени процедури.

Ритуали, грозни като смъртта

В Мавриций на особена почит е наднорменото тегло. Местните дами нямат никакъв шанс да получат вниманието на мъжете, ако коремчето им е плоско. За целта родителите дават на дъщерите си специални „дажби“ храна, които да гарантират, че девойката ще се сдобие с подходящите форми.

жена Мавриций
Gettyimages

Калориите в дневното им меню могат да достигнат 16 000 kcal, като обичайният прием за момичета на тази възраст е 1500 kcal.

През последните години Иран се счита за „столица“ на ринопластиката. Независимо колко висока е цената на процедурата, мъжете и жените са готови да броят солени суми, за да се сдобият с малък, прав нос. За тях това не е просто признак на красота, но и белег на социалния им статус. Странното обаче е друго – задължителни са публичните появи с превръзката на носа, за да могат да видят всички, че процедурата вече е факт.

ринопластика нос
Thinkstockphotos

И докато в Европа момичетата се редят на опашки пред солариумите, в много части на Азия светлата кожа е стандарт за красота. Ако отидете в магазин за козметика и искате да си купите продукт за лице, едва ли ще намерите такъв, който да няма избелващ ефект. Това важи и за мъжките кремове за бръснене. На плажовете могат да бъдат забелязани много китайци, които носят маски, за да се предпазят от слънцето.

маска за плаж
Gettyimages

Високите чела у нас дават поводи за шеги и закачки, но в някои части на Африка това се счита за признак на изключителна красота. Жените от някои племена дори премахват част от косите си, за да създадат илюзията, че имат високо чело.

африканка високо чело
Gettyimages

Такава практика е имало и в Средновековна Европа, когато жените премахват почти половината коса над челата си. Източен Мианмар е известен като „страната на жените жирафи“. Там живее племе, в което жените носят пръстени около врата си, за да го направят по-голям. Смята се, че колкото по-дълъг е вратът, толкова по-красива е една жена. Освен това местните вярват, че по този начин дамите се предпазват от дивите зверове.

жена жираф
Gettyimages

В етиопското племе Мурси момичетата пък удължават долните си устни със специални дискове. Колкото по-голям е дискът, колкото по-висок е социалния статус на момичето, съответно и кандидатът за ръката й трябва да плати по-висока цена на родителите й.
Сочат се две причини за възникването на традицията. Едната е вярване на местните, че зли духове могат да проникнат през устата, а дисковете пречат това да се случи. Друга версия е, че обичаят възпрепятства жените да бъдат отведени в робство.

Жриците на смъртта – страховитите жени от племето мурси (СНИМКИ/ВИДЕО)

В някои райони на Таджикистан един от стандартите за женска хубост са сключените вежди. Ако природата не е надарила дамата с тази особеност, тя е свободна да „свърже“ с молив двете си вежди.

Местните са убедени, че това е признак и за щастлива съдба.
adme.ru