/ Guliver/Getty Images
За племето мурси в Етиопия се носят най-различни информации. Приписват им се различни странни традиции, сред които магьосничество, агресивност, канибализъм и различни обичаи, които увреждат части от тялото им.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ЗЛОВЕЩИТЕ ЖРИЦИ МУРСИ

Това племе наброява около 6000 души. Счита се за най-агресивното и затворено племе на планетата.

"Най-голямата грешка в историята на човечеството"

Смята се, че мурси са резултат на някаква генетическа мутация, тъй като имат редица отличителни особености. Например имат съвсем малко коса по главата. Ниско поставени очи, ниско чело, не много високи, широка кост, криви крака, грапава кожа и увиснал корем - това са чертите на портрета на всеки представител на това племе. Но главната негова особеност са каноните за местната красота.
Първото, което веднага се набива на очи при среща с представителките на племето мурси, са техните лица. В долната си устна жените носят глинена чинийка - диск.

Пет ужасяващи сексуални традиции по света (ВИДЕО)

Разтегнатата долна устна е символ на плодовитост. Когато са на 15-16 години момичетата пробиват долната си устна. Там се поставя дървена тапа. След като раната заздравее, долната устна започва да се разширява с помощта на глинени дискове. От момичето зависи кога да спре с разширяването.

жени мурси племе Етиопия
Twitter

Понякога дискът на долната устна на момичетата може да достигне до 12-13 см. в диаметър.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА 13 ОТ НАЙ-ЗЛОВЕЩИТЕ МЕСТА В СВЕТА

Любопитно е и как се хранят жените от това племе. За целта махат чинията, но устата им увисва. Тъй като гледката е ужасна, те се хранят самостоятелно на места, където няма да ги видят. Дори често се налага да пъхат храната, която е под формата на каша, директно в гърлото си, защото нямат зъби.
Съгласно традициите на това мистично племе всички жени се явяват Жрици на смъртта, изпълнявайки доста зловещ ритуал, наричан от самите тях "подарък от смъртта”. Върховната жрица на племето приготвя отровен прашец от долните зъби, които са извадени на всяка жена, като ги кисне в сложна смес от 9 билки. След известно време всяка дама от племето поставя в своята чинийка малко количество от сместа, която дава на мъжа си. Отравяйки своите любими, всички мурси се събират в колибата на Върховната жрица и провеждат някакъв тайнствен обред.

Най-ексцентричните секс закони в света

След него, "главната” дама от племето започва да обикаля колибите, като раздава противоотрова на някои от мъжете. Друга част от тях нямат този късмет – за тях се смята, че Богът на смъртта Ямда не им е дал повече земен път, а Върховната жрица е длъжна да изпълни неговата воля. В такива случаи, опечалената съпруга, отровила своя мъж, носи бял кръст, изрисуван на чинийката ѝ, което означава, че е вдовица за цял живот и се ползва с уважението на всички от племето.

жени мурси племе Етиопия
Twitter