Човечеството не спира да мечтае за бъдещи технологии, които да улеснят живота ни. Има много идеи и концепции, някои от тях все още ни се струват напълно невъзможни.

Бъдещето на контрола върху тялото тепърва предстои и историческата практика на модифициране на телата продължава да се развива.

Вижте какви и неща ще можете да правите с телата си в бъдеще:

Подкожен часовник

Бъдещите технологии ще позволяват да използваме телата си в пълна степен. Вероятно ще е възможно просто да погледнете към китката си и да видите колко е часа, без да имате часовник. Там ще има подкожен часовник, който ще се захранва от кинетичната енергия на тялото ви, а специален LED екран ще бъде имплантиран под най-горният слой на кожата и ще светва веднага, щом размърдате китката си.

часовник
netinfo

Идеи от бъдещето: Мозъчен имплант помага за лечение на депресия

Вътрешна LED светлина

Най-новата иновация, която тепърва ще се разива в бъдеще е LED светлината. Концепцията за имплантирано устройство под кожата, което да свети, възниква още през 2010 година, но официално устройството е пуснато в продажба през 2015 година. То е кръгло, с диаметър 2,5 см и е по-скоро козметично, отколкото да има някаква цел. Но за в бъдеще то може да се използва за регулиране на кръвното налягане или дори да се свързва с други устройства чрез bluetooth

лед светлина
netinfo

Правят карта на спомените ни в мозъка с помощта на смартфони

Имплантиран смартфон

Комбинирането на електронните импланти, заедно с електронните татуировки, би могло да достигне до там, че да бъде създаден подкожен смартфон. Калифорнийска софтуерна компания е започнала да разработва варианти на подкожен смартфон още през 2012 година.