Тайните на човешкото тяло
Тайните на човешкото тяло / снимка: Impact Press Group, архив

Човешкото тяло крие много тайни. Психолозите отдавна изучават скритите ни черти, които издават лицето, косата или цветът на очите.

Хората със светли очи, например, са по-чувствителни към светлина - факт, който мнозина знаят, но по-малко са тези, които са запознати с това, че тъмнооките дами имат по-бързи реакции. Мъжете и жените със зелени или синьозелени очи се представят по-добре в индивидуалните спортове като голф, сочат още проучванията на учени от Университета на Луисвил.

Големите уши пък издават смел характер. В продължение на хиляди години китайците изучават тялото и вярват, че хората с големи уши могат да правят каквото си искат в живота, защото имат достатъчно смелост. Непропорционалната мека част на ухото може да е знак за висок риск от сърдечни заболявания.

Плешивите хора са с по-висок коефициент на интелигентност, сочи друго изследване. Хората с червена коса имат по-висок праг на болка, отколкото брюнетките и блондинките, предава БГНЕС. Пърхотът може да е признак за силен стрес.

Какво разкрива тялото? Учените открили, че ускорен пулс имат хората в лошо настроение. Жените с тънка талия по природа са много съвестни, а дамите с широки бедра са разсеяни. Дупето също е показател за здравословно състояние. Жените със закръглени задни части имат по-малък риск от сърдечни проблеми.