Най-странните хобита в света
Най-странните хобита в света / ThinkStock/Getty Images

Повечето хора практикуват "стандартни" хобита - колекционират монети или марки, спортуват, четат, плетат. По света обаче се намират и индивиди със странни увлечения като имитирането на крави и татуирането на коли.

Любимите хобита на влюбените

В. "Дейли мирър" предлага класация на най-странните хобита в света, изготвена от сайта за нестандартни подаръци Gifts.co.uk:

Пътуващи играчки, международно

Едно от най-необичайните хобита, практикувано в глобален мащаб, е да се изпращат играчки на пътешествие по света. За целта съществува дори специализиран сайт, който дава възможност на потребителите да изберат временен дом в чужбина за любимата си играчка и да я изпратят на гости. По време на странстването й стопаните могат да й пишат, да й изпращат снимки и да получават фотографии от нея. Когато им домъчнее, собствениците просто трябва да се свържат с временния домакин на играчката и да го помолят да я върне на нейния затъжил се собственик.

Екстремно гладене, Великобритания

Екстремното гладене се заражда в Лестър през 1997 г. Практикуващите необичайното хоби могат да бъдат засечени с ютия в ръка в планини, хеликоптери и дори по време на скокове с парашут.

Състезателно разкрасяване на кучета, Китай Хобито с конкурсен характер изисква домашният любимец да бъде издокаран по най-ексцентричния начин. Увлечението отнема доста време, но може да донесе доста пари - до 30 000 долара само от едно състезание.

Имитиране на крави, САЩ

В Уисконсин дори има състезание, в което участниците трябва да дадат най-доброто от себе си като имитатори на преживните добичета. Сред наградите за последния победител в нетрадиционната надпревара - 10-годишно момче на име Остин, са 1000 долара и яке с щампа на кравешки шарки.

Сърфиране с влак, Германия

Хобито се практикува в Германия от 80-те години на миналия век и е точно толкова опасно, колкото звучи. Само през 2008 г. в Германия са загинали над 40 души, практикували сърфирането върху покрива на пътнически влак.

Татуиране на автомобили, Тайван

Това е хобито на тайвански пенсионер, който татуира будистки текстове върху автомобили. Внукът на автомобилния татуист е обещал, че когато порасне и събере достатъчно пари, ще купи на дядо си автобус, за да може той на воля и на по-голямо пространство да упражнява любимото си занимание.

Новинарски фотобомбинг, Великобритания

Това е хобито на британец, който открива къде се излъчват новинарски репортажи на живо и се уверява, че влиза в кадър зад журналиста.

Колекциониране на пухчета от пъп, Австралия

Австралиецът Греъм Баркър колекционира пухчета от пъпа си от 1984 г. Понастоящем колекцията му тежи 22,1 грама.

Колекциониране на хапчета екстази, Холандия

През 2009 мъж от Холандия звъни в полицията, за да съобщи, че е открадната колекцията му от над 2400 хапчета екстази, които съхранявал в класьори за монети. Въпреки знанието, че хобито му е незаконно, човекът все пак се свързал с властите, за да предупреди за опасността от необичайната си колекция.

Колекциониране на самолетни торбички за повръщане, Сингапур

Сингапурски колекционер на необичайния артикул притежава 388 торбички за повръщане от 186 авиолинии.

Сред необичайните хобита, които се практикуват в Япония, са организирането на боеве с буболечки, огъването на вилици и правенето на кални топчета. В Тайланд за много хора е хоби извайването на цветя от сапун. Необичайните творби на сапуненото карвинг изкуство често се продават като сувенири.

Източник: БТА