/ БГНЕС, архив
Ремонтите по магистралите „Хемус“ и „Тракия“ ще продължат през летните месеци и тази година. Това заяви пред "Фокус" инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).
 
Той обясни, че определени компрометирани участъци не са ремонтирани от дълги години и неминуемо се налага извършването на дейности.

„В момента се извършват ремонтни дейности на виадуктите на 19 км на магистрала „Хемус“ и на 37 км при Коренишки дол. Ремонтът при 51 км се очаква да завърши съвсем скоро. Другото критично място по магистрала „Хемус“ е на тунел „Витиня“, където едната тръба е затворена. Ремонтът там ще продължи през целия летен сезон“, каза инж. Досев.

Внимание, шофьори: Летни ремонти по магистралите

По неговите думи, завършените ремонти на магистрала „Тракия“ са на виадуктите на 13, 15, 17, 18 и 20-ти км.

За улеснение на трафика Пътната агенция се стреми да не пренасочва движението по обходни маршрути, поне на магистралните отсечки.

Както всяка година от 1 юни е в сила забрана за движение на тежкотоварни автомобили в петък и неделя следобед, с изключение на тези, които превозват живи животни, храни или опасни товари. Ако се наложи, ще има ограничаване на трафика и заради високите температури, допълни експертът. 

Досев призова шофьорите да проявяват толерантност, защото ремонтите са необходими за поддържане на пътната инфраструктура в добро състояние.
Агенция Фокус