Това правителство не работи за българския национален интерес, затова ние искаме неговата незабавна оставка, заявяват от партийната формация
Повече от очевидно е, че това правителство не работи за българския национален интерес, затова ние искаме неговата незабавна оставка". Това заявяват от партия "Възраждане" в съобщение до медиите. 

"Действията на правителството и решенията, които взима, са системно осъществявано национално предателство. Вече почти месец убеждават българския народ как България трябва да даде оръжия на Украйна, а от две седмици ни говорят как трябва да пуснем Македония да преговаря за членство в Европейския съюз", смятат от партията. 

"Нека да отидем на предсрочни избори, които да послужат като своеобразен референдум за това иска ли българският народ България да се замесва във войната в Украйна и иска ли българският народ България да пусне Македония да преговаря за членство в Европейския съюз", пишат от формацията. 

Според "Възраждане", "голяма част от избирателите на партиите, които към момента са в българското управление, не желаят нито включването на България във война, нито предоставянето на повече концесии на Македония и вдигането на ветото над преговорния процес".