От "Възраждане" се обявиха против преименуването на знакови улици и места в София в знак на солидарност и подкрепа на Украйна. Това би било провокация от страна на България към руската страна, заяви Деян Николов, секретар на "Възраждане"-София.

"България трябва да запази абсолютен неутралитет, когато два братски народа се карат, ние не трябва да подклаждаме този огън", каза той.

Призив в СОС за преименуване на булеварда пред руското посолство в София на „Героите на Украйна“

Според Николов предложението за преименуване на улици в София е изключително неадекватно. "Ако нещо подобно решим да направим, тогава бих попитал трябва ли да променим някоя друга улица, така че да покажем солидарност към войната, която се води в Йемен", посочи той.

За кадрите на цивилни жертви в Буча Деян Николов коментира, че в момент на война е много трудно да се довериш дори на очите си. "Там очевидно, освен истинска война, се води и пропагандна война", допълни той. По думите му това не означава, че кадрите не са истина, но подлага под съмнение всяка информация в момента. "Това е война, печеливши няма, прави няма, тя просто трябва да бъде прекратена по възможно най-бързия начин", каза Николов и допълни, че цивилните жертви са ужасно нещо.

Русия представи видеа и доказателства за организирането на провокации в Буча

Николай Дренчев - народен представител и секретар на партия "Възраждане", посочи, че на протеста в сряда категорично ще заявят своята позиция, че България трябва да се придържа към неутралитет и да гледа своите интереси, които са на първо място икономически.
БТА