ВМРО-БНД сигнализира прокуратурата за безредиците в Красна поляна
ВМРО-БНД сигнализира прокуратурата за безредиците в Красна поляна / netinfo

Софийската организация на ВМРО-Българско национално движение е внесла сигнал до Районната прокуратура-София във връзка с безредиците и грубото нарушаване на обществения ред, организирани от циганската общност в район "Красна поляна", съобщи пресцентърът на партията.

Към сигнала са приложения копия от български ежедневници, публикували материали, включително и снимкови, документиращи действията през нощта в понеделник и във вторник тази седмица.

Според партията налице са извършени престъпления по членове 162-163 от Наказателния кодекс /престъпления против националното и расовото равенство/. От партията поясняват, че организираната за вандалски действия тълпа съзнателно е разрушавала частна собственост на български данъкоплатци, като е издигнала и лозунга "Смърт на българите".

ВМРО-БНД призовава Софийската районна прокуратура в рамките на правомощията и задълженията си да разпореди проверка по случая, да установи и да изправи пред съда виновните лица с цел да бъдат предотвратени бъдещи подобни конфликти.