Всички граждани вече могат да влизат в здравното си досие през мобилния си телефон, без да е необходим личен електронен подпис. За целта е нужно да бъде инсталирано приложението еЗдраве. То може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

В рамките на първия ден (понеделник), в който достъпът беше възможен, 500 българи сдвоиха електронните си здравни досиета със своите мобилни телефони чрез приложението еЗдраве. 

БТА

От началото на м. септември помощ за сдвояването оказват оторизирани служители в Регионалните здравни инспекции, Регионалните здравноосигурителни каси и офисите на „Информационно обслужване“ АД.

Само за ден 500 българи влязоха в здравните си досиета чрез еЗдраве

Повече от 1100 души са получили съдействие за сдвояване на здравното си досие с мобилния си телефон в изнесените пунктове в София, Пловдив, Благоевград и Монтана, както и във всички офиси на регионалните здравни инспекции (РЗИ), регионалните здравноосигурителни каси (РЗОК) и „Информационно обслужване“ АД (ИО).

От днес мобилни екипи в молове и паркове ще помагат на желаещите да сдвоят здравното си досие с мобилния си телефон. Служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева ще посети пункта пред Националния дворец на културата в София в сряда в 13:30 ч., за да се увери в безпрепятственото протичане на процеса, допълват от министерството. И доброволци от Българския червен кръст (БЧК) ще се включат в кампанията в сряда и четвъртък. Те ще раздават информационни материали за мобилното приложение "еЗдраве.

БГНЕС

От Министерството на здравеопазването са публикували и график на всички пунктове в страната, в които може да бъде направено сдвояването.

Припомняме, че всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до: лабораторни резултати, рецепти, болничен предстой, информация за кръводарявания, медицински бележки. Всеки родител има достъп и до данните на своите деца. Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления. Така само с един клик ти контролираш системата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня