В ГЕРБ притеснени от зачестилите опити за създаване на етническо напрежение
В ГЕРБ притеснени от зачестилите опити за създаване на етническо напрежение / снимки: БГНЕС
В ГЕРБ притеснени от "зачестилите опити за създаване на етническо напрежение"
70548
В ГЕРБ притеснени от "зачестилите опити за създаване на етническо напрежение"
  • В ГЕРБ притеснени от "зачестилите опити за създаване на етническо напрежение"

Според ГЕРБ етническия мир в страната е застрашен заради напрежението, създадено от БСП, ДПС и Атака. Това каза депутатът от опозицията Цвета Караянчева. Тя предстaви декларация на ГЕРБ, с която се съобщава за уволнени директори в района на Гоце Делчев "по заповед" на депутата от ДПС Ахмед Башев.

Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за създаване и ескалиране на напрежение, на което сме свидетели в последните дни, декларира от парламентарната трибуна депутатката Караянчева.

По думите й поредната "провокация от този етнически сценарий" е политическото уволнение на директора на училище "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново Манчо Джуркин.

На 17 февруари той е получил заповедта си за уволнение по куриер, а в нея не е имало мотиви за освобождаването му, твърди Караянчева. Тя попита защо и допълни: "Джуркин е поредният директор в района на Гоце Делчев, който губи работата си под диктовката на ДПС, под диктовката на депутата феодал Ахмед Башев".

От парламентарната група на ГЕРБ питат "Кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищните директори в Гоцеделчевско?". "Всички действия на Ахмед Башев и ДПС в района на Благоевград, Гоце Делчев и Гърмен подклаждат напрежение от етнически характер", каза Башев.

В ГЕРБ притеснени от "зачестилите опити за създаване на етническо напрежение"
netinfo

От своя страна депутатът от ДПС отговори иронично: "Разбрах, че мога всичко, за утре съм поръчал сняг. Ще има, защото мога всичко". По думите на Башев народен представител от ГЕРБ в предишния парламент "много му е правил реклама" и "го е направил народен представител". "Аз бях обикновен селски кмет, той ми направи такава реклама, че стигнах до българския парламент", каза Башев, напомняйки, че беше дългогодишен кмет на Гърмен.

Той прикани опозицията да продължава "да му прави реклама" и обеща да продължи да върви нагоре.