„Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух и не се предаде, въпреки двата нокдауна в третия рунд, което му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в този мач”. Това заяви в специално интервю за „Неделята на NOVA” братът на Кубрат Пулев – Тервел, за срещата му с Антъни Джошуа.

Според него в хода на мача нещата се променят, а за това ключова роля играе и умората. В тактическо отношение задачата на Пулев е била различна.

Свилен Русинов: Зад Джошуа има екип от специалисти, а зад Кобрата двама души (ВИДЕО)

„Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим”, добави Тервел Пулев.

След срещата българският боксьор се чувства добре, дал е две допинг проби и е изпълнил стриктно предписанията след срещата. Братът на боксьора подчерта, че и Джошуа има леки контузии и травми.

Кобрата след мача: Обичам предизвикателствата - това съм аз! (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно”, каза Тервел.

Той е бил критичен към по-големия си брат, а Кобрата е приел мнението на близките си. По отношение на тактика и действията на ринга, Тервел смята, че грешки е имало. Стратегиите и тактиките на Джошуа са били разглеждани предварително. Много точно е било определено какво да прави Кубрат, спрямо предишни мачове на световния шампион.

Кубрат Пулев загуби мача срещу Джошуа за световната титла (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, Кубрат получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно”, смята Тервел.

Боксьорът разкри, че семейството е изкарало коронавирус, но това не може да бъде оправдание за загубата му. Той не пожела да коментира детайли, но сподели, че всички в болницата, където е доброволец, са стискали палци на брат му.

„Въпреки всичко му прави чест, че не отмени мача. Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата”, сподели още Тервел.