"Софиямед"
"Софиямед" / Софиямед
"Софиямед" излезе с изявление, в което посочва, че лечебното заведение полага усилия да отвори в съвсем кратки срокове след предписанията за дезинфекция и карантина.
В изявлението от болницата се обръщат към пациентите си с апел за разбиране, защото трябва да изпълнят всички предписания на кризисния щаб.


"Във връзка с поставянето под картина на БЛОК 1 на УМБАЛ „СОФИЯМЕД“ след установен с положителна проба за коронавирус пациент, приет за лечение, и втори случай- на лекар-специализант в Клиника по артроскопска травматология (няма епидемична връзка между двата случая), и поради множество запитвания от пациенти, провеждащи лечението си в медицинския комплекс, заявяваме следното:

Университетска болница "Софиямед" съдейства на всички власти, отговорни и компетентни по случая като спазва всички техни предписания за карантина, изолация на персонал, дезинфекция и други разпоредени мерки. Направени са изследвания за корона вирус на целия наличен персонал и пациенти, които са под карантина в момента в УМБАЛ „Софиямед“.

 

Домусчиев търси да дари на държавата животоспасяващо лекарство за коронавирус (ВИДЕО)


"Надяваме се в най-кратък срок лечебното заведение да ги изпълни напълно и карантината да бъде вдигната, за да се възстанови приема на пациенти в лечебния медицински комплекс", съобщават от болницата.

И се обръщат към своите пациенти: "Молим за Вашето разбиране и търпение във връзка с причиненото неудобство и поемаме отговорността за ситуацията".