Ние не сме чумави, благодаря на лекарите, заяви собственикът на "Нова Броудкастинг Груп"
Собственикът на "Нова Броудкастинг Груп" Кирил Домусчиев се оказа първият българин, проговорил публично за състоянието си на заразен с коронавирус. Той разказа всичко за сблъсъка си със заразата в извънредното студио на NOVA: “COVID-19”: ЗАЕДНО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА. Домусчиев заяви, че се чувства добре и апелира към българите и лекарите да се отнасят без паника към болните, защото те не са чумави.

Ново лекарство дава надежди за лечение на коронавируса (ВИДЕО)

"Чувствам се добре. Нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен. Смятам, че в едни кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда скоро изписан", каза Кирил Домусчиев, който се лекува в "Софиямед".

Президентът на КРИБ вече прави постъпки да осигури и дари на кризисния щаб за всички нуждаещи се българи ценно лекарство против малария, което, според френските лекари, е доказало, че помага за по-бързото оздравяване на болните с коронавирус.

Кирил Домусчиев се лекува от коронавирус


Кирил Домусчиев вече е направил постъпки чрез свои бизнес партньори във фармацията да осигури сериозни количества от медикамента, с който страната ни отдавна не разполага и не внася. По думите му това е стар, много добре познат препарат, още отпреди 60 години. Използва се успешно в Германия, Франция и Австрия.

„Тъй като по цял ден гледам NOVA, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно хлорахиновия фосфат. С това се третирам и аз в момента",  призна Домусчиев.

Ново лекарство дава надежди за лечение на коронавируса (ВИДЕО)

" Опитвам се да купя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се третират всички хора, които се нуждаят от лечение“, допълни още той. В Германия го произвежда "Байер"., коментира в пряко включване в новинарската емисия на NOVA предприемачът. "Надявам се, а през това време считам, че правителството трябва да направи своите контакти", добави предприемачът и похвали властта, че действа много адекватно в ситуацията на епидемия.

Предприемачът разказа своята лична история, белязана от коронавируса, който го е застигнал в чужбина.

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, обясни Домусчиев.

Лудогорец с емоционално обръщение към Кирил Домусчиев

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, разкри още той.

По думите му първият тест, който е направил, е бил отрицатетелен. „След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, посочи той.

В Ухан за пръв път няма нито един нов случай на коронавирус

"Благодаря на медиците, които полагат грижа за мен. Не е нормално доктор да се страхува да лекува коронавирус. Ние не сме чумави. След една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение", каза още Домусчиев. "Много е сложно с този вирус, тъй като в България едва ли има доктор, който е запознат и има практика с този вирус. Общо взето, всички от тях разчитат на опита си от досегашните вируси и това, което изилиза като протоколи от Франция, Китай, Германия и САЩ и се реагира спрямо всеки отделен случай", каза още той.

"Препоръчвам на всички хора да не се паникьосват, това не е чума, но е много важно всички да спазват всички забрани и да поддържат висока лична хигиена", апелира към всички българи Кирил Домусчиев.