"Софиямед"
"Софиямед" / Софиямед
Болницата е поставена под 48-часова карантина
Болница "Софиямед" излезе с декларация, след като стана ясно, че в нея има настанен пациент, заразен с коронавирус.

Частните болници: Ние сме в битката с коронавируса от самото начало

Ето и пълния текст:

Университетски медицински комплекс „Софиямед“ спазва всички разпоредби и указания на Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса във връзка с установяването на пациент на лечебното заведение с положителна проба за коронавирус.
 
Той, заедно с придружител постъпва в болницата с грипоподобни симптоми. При хоспитализацията си двамата пациенти удостоверяват, че са им извършени предварителни тестове за коронавирус, с отрицателен резултат. Същите са доказани с документ от Националната референтна лаборатория. При повторен тест на единия от пациентите в болницата е потвърден положителен резултат за коронавирус. Всички, които са били в контакт с него- от 1 и 2 ред, включително персоналът от лечебното заведение, са идентифицирани и са изолирани под карантина. Към този момент пациентът е в стабилно състояние.
 
Университетска болница „Софиямед“ е поставена под карантина за 48 часа, на територията на комплекса се извършват всички задължителните мерки –децинфекция, изследване на персонала и всички останали предписания на Столична регионална здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Националния щаб за борба с коронавируса.
 
Ние сме национално отговорно лечебно заведение, в което работят едни водещите специалисти за цялата страна, не сме спирали да приемаме спешни пациенти и ще продължим да го правим след изтичането на карантината. Ние сме в битката с короновируса още от самото ѝ начало. Няма да предадем доверието на нашите пациенти!