/ IStock
Възобновено е делото за удавеното в хотелски басейн в "Златни пясъци" 13-годишно дете от Германия, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Съдът върна на прокуратурата делото за удавено германче в басейн на Златните

Инцидентът стана на 11 юли 2011 година. Тогава сифонът на пода на басейна засмука детето и спасителят не успя да го извади навреме. Същият ден момичето почина в болницата.

При първото внасяне на делото в съда обвиняемите бяха четирима. Сега пред съда ще бъдат изправени двама от тях - ръководителят на отдел на упълномощен представител на дружеството-изпълнител на комплексното строителство в частта "Басейни" на хотела, и представителят на строителния надзор.

Делото за смъртта на дете в хотелски басейн в „Златни пясъци” влиза в съда

Освен тях при първото дело бе предаден на съд задочно проектантът в част "Технологична" и спасителят на басейна. Делата срещу тях обаче са прекратени. Проектантът в част "Технологична" е починал, а обвинението, повдигнато срещу спасителя е с изтекла давност.

При делото, което е възобновено, обвининението срещу двамата мъже е, че са причинили смъртта на детето поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 
БТА