Слави Трифонов
Слави Трифонов / NOVA
Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира във Facebook решението на парламента държавната субсидия за партиите да остане 8 лева за получен глас.

Предложението на партията на Трифонов субсидията да бъде 1 лев не събра необходимата подкрепа от депутатите и бе отхвърлено.

Депутатите отхвърлиха партийната субсидия от 1 лев

"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ". А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!", написа Слави Трифонов в пост в социалната мрежа.

Трифонов: ГЕРБ не са осъзнали, че свърши времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите

"Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не.  Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно", продължава той.

Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може, заключва лидерът на „Има такъв народ“.

 

Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен...

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Сряда, 5 май 2021 г.