Най-доброто за България е коалиция между ГЕРБ, БСП и Патриотите. Това каза пред NOVA Валери Симеонов, председател на Националния фронт за спасение за България (НФСБ).
 
Валери Симеонов готов да преглътне егото си, обръща се към ГЕРБ и БСП

"Това е моя стара идея. 2014 г. лично аз се обадих на Борисов и му предложих за председател на Народното събрание да издигне Михаил Миков, за да няма конфронтация вътре в парламента. Моето поведение е последователно, това е поведение на патриотично мислещи хора", каза още той.
 
Борисов: Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство

"Не е много перспективно да има едно нестабилно Народно събрание, да се крепи една година и вън да марширува опозицията, а вътре да не може да се събере мнозинство, за да се проведе заседанието", аргументира се лидерът на НФСБ.
 
БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ

Относно коалиция между ГЕРБ, Патриотите и ВОЛЯ, Симеонов коментира, че няма доверие на третия играч, който по думите му е "неясен" и още от сега с претенции за министерски постове.
 
"Не сме устремени към властта на всяка цена и няма голяма драма, ако тази коалиция стане и без нас. Ние не се изживяваме като ключови играчи. Правя това предложение, защото за България ще е най-добре", поясни още той.
nova.bg