Самолет със 160 души на борда кацна аварийно на Летище София

Самолет със 160 души на борда кацна аварийно на Летище София
Самолет със 160 души на борда кацна аварийно на Летище София / DarikNews, Никола Митев
Самолет кацна аварийно на летище София, няма пострадали
28616
Самолет кацна аварийно на летище София, няма пострадали
  • Самолет кацна аварийно на летище София, няма пострадали

Самолет на нискотарифната компания "УИЗ Еър" спука две гуми при кацане на Летище София. С полета от Венеция до София е пътувал водещият на предаването „Джамборе" по Дарик радио Никола Митев, който разказа, че сред пасажерите не се е създала паника. При инцидента няма пострадали пътници, но се е наложило да бъдат евакуирани. На борда е имало 160 души.

От аеропорта съобщиха за Дарик, че е обявена аварийна ситуация. На мястото на инцидента са пристигнали пожарни автомобили. Поражения по самолета и пистата няма. Тепърва ще се прави експертиза защо се е спукала гумата и ще бъде проверена хидравликата на самолета.

След почти тричасовата забрана за приемане и излитане на самолети от софийското летище, работата на аеропорта вече се нормализира. Първият полет от Летище София тази вечер е за Мюнхен, обслужван от "Луфтханза". Да кацнат на софийското летище чакат самолети от Лондон и Истанбул. Вече кацнаха самолетите от Рим, Букурещ, Милано и Ларнака. Да излетят от летище "София" чакат самолетите, изпълняващи полети към Барселона, Цюрих, Кайро, Виена, Букурещ, Рим и Милано.

Ето какво разказа Никола Митев за инцидента: „Пилотът беше изключително опитен и се усети само едно силно раздрусване. Паника по-скоро нямаше, защото всички бяха ваканционно настроени, а екипажът се справи сравнително добре. Липсваше, разбира се, информация. Забавната страна е, че в момента, в който усетихме българска земя, спукахме гума, което е доста показателно".