Количествата втечнен газ от САЩ ще бъдат достатъчни за месеците юни и юли. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на Комисията по енергетика Радослав Рибарски (от ПГ
„Продължаваме Промяната“) във връзка с обявените от премиера Кирил Петков договорени два танкера с втечнен газ от САЩ. 

Рибарски съобщи, че за май имаме резервирани количества газ.

Той уточни, че договорените количества са на по-ниска цена от цената на руския тръбен газ. По думите на Рибарски договорените количества ще бъдат доставени до Гърция или Турция. „След като вече имаме дати за реална доставка, ще има запазени и слотове на терминалите, на които да бъде разтоварено количеството“, коментира председателят на енергийната комисия. Той увери, че няма да има посредници и договорът за доставката на въпросните количества около 200 млн. куб. метра ще бъде сключен директно с „Булгаргаз“ ЕАД. 

"Не ми е известно с кое търговско дружество "Булгаргаз" ще сключи договор, каза депутатът. Според него щом успяват за еднократни доставки да постигнат по-ниска цена, то такава ще бъде постигната и за дългосрочни договори. Разглеждат се всички възможности. Продължават разговорите с Азербайджан за доставка на пълното количество газ и възможности за доставка на втечнен газ от други държави", посочи Рибарски. 

Не ми е известно с кое търговско дружество "Булгаргаз" ще сключи договор за доставката на втечнен газ от САЩ. Това са производители от САЩ, допълни той. 
БТА