/ ThinkStock/Getty Images
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще предостави на БСП поисканите документи за проекта за Ларгото. Това съобщи ресорният министър Петя Аврамова пред журналисти в парламента.
 
По-рано днес от БСП информираха, че са подали искане до МРРБ, ДНСК и до Министерството на културата да им бъдат предоставени официално документи по преписката на прокуратурата.

Йончева пита Борисов ще освободи ли Боил Банов от поста министър
 
Министър Аврамова потвърди, че има постъпило такова искане.

„Абсолютно всички документи, които се изискват от МРРБ, свързани с проекта по ОП "Региони в растеж", ще бъдат предоставени“, каза тя.

Културното министерство загуби и на втора инстанция делото за Ларгото

Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж", тя има управляващ орган, на който се предоставят всички документи по изпълнението на проекта, верифицират се разходи, така че няма пречка Оперативната програма и Управляващият орган да предоставят както на органите на прокуратурата, така и на народни представители, цялата налична документация, обясни Аврамова.
 
Регионалният министър съобщи още, че от средата на декември до момента са закупени 1 195 000 електронни винетки на стойност 92 млн. лева.

Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов

„Хората купуват електронни винетки от над 5000 точки в държавата“, посочи тя и отбеляза, че за сравнение хартиените винетки са се продавали на 3500 места. За следващия петък е насрочено разискване в парламента за въвеждане на електронната система за таксуване.
БТА