/ БГНЕС, архив
Йончева пита Борисов ще освободи ли Боил Банов от поста министър
100600
Йончева пита Борисов ще освободи ли Боил Банов от поста министър
  • Йончева пита Борисов ще освободи ли Боил Банов от поста министър
Депутатът от левицата Елена Йончева поиска премиера Бойко Борисов да вземе отношение по скандала „Ало, Банов съм” и да каже дали ще отстрани културния министър Боил Банов. Тя посочи като аргумент решението на съда, според което фирмата-изпълнител на Ларгото не дължи неустойка.
 
Културното министерство загуби и на втора инстанция делото за Ларгото

„Случаят „Ало, Банов съм“ е много по-значим, отколкото изглежда. Той показва модела, по който работи администрацията на ГЕРБ, а това е моделът „Борисов”, заяви Йончева.
 
„Всички задръжки са отпаднали дотолкова, че един зам.-министър си позволява пред своите подчинени да уговаря с частна фирма как да бъдат фалшифицирани документи. Мълчанието на Борисов е част от омертата, законът на мълчанието, на личната лоялност към боса”, заяви говорителят на ПГ на левицата.
 
Елена Йончева пусна аудиозапис срещу министъра на културата Боил Банов

„Вчера бяха оповестени социологически данни за корупцията в България - 71% от българите искат разследване на корупцията по най-високите етажи на властта, на най-високо политическо ниво. „На този фон, днес сме свидетели  единствено на мълчанието на Борисов”, каза още Елена Йончева.
 

БГНЕС


Малко по-късно от ГЕРБ отговориха на БСП. Според управляващите Борисов има други ангажименти и няма време да се занимава „ с реденето на листите на БСП за европейските избори”. И допълниха, че въпросът вече е в правомощията на прокуратурата.