/ iStock/Getty Images
Дружеството за колективно управление в частна полза правата на продуцентите на звукозаписни и музикално видеозаписи  и на артистите изпълнители - ПРОФОН  изпрати писмо до главния прокурор Иван Гешев, в което оценява високо предприетите действия срещу интелектуалното пиратство и сивия сектор в този сегмент на националната икономика.

Патентното ведомство и службата на ЕС за интелектуална собственост с общи проекти

София Щерева – изпълнителен директор на ПРОФОН отбелязва, че като резултат от координираните съвместните действия на правоохранителните органи в България през последните две години за противодействие на престъпленията против интелектуалната собственост, страната ни е извадена от негативния наблюдателен списък „Специален 301" на Департамента по търговия на САЩ.

Стотици хиляди българи получават телевизия от „кабелни пирати“

От организацията изразяват увереността си, че  предприетите действия са поредното доказателство за устойчива политика, насочена към преодоляването на този проблем.

Общински служители ще проверяват правата за музиката в търговски обекти

ПРОФОН изразява готовността си за съдействие при бъдещи подобни мерки срещу интелектуалното пиратство и сивия сектор в този сегмент на националната икономика.