"Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас." Това заяви за предаването „Офанзива” по NOVA NEWS Асен Василев от „Продължаваме промяната”, който бе и министър на финансите в предходното служебно правителство.

"Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, допълни Василев.

АБВ ще подкрепи Румен Радев на президентските избори

Той отново заяви, че целта на политическата коалиция, оглавена от него и Кирил Петков е първото място на предстоящите парламентарни избори.
"Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно ние ще ги присъединим към коалицията”, разкри още Асен Василев.

Той коментира и отношенията с ГЕРБ и ДПС. „С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джой Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”, каза Василев.
Лидерите на „Продължаваме Промяната“ ще водят листите в родните си градове

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го слагаме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни още представителят на „Продължаваме промяната”. От думите му стана ясно, че съдебната реформа ще предреши и отношенията им с левицата.

„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент”, заяви още Асен Василев.

Той обясни, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Според него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения. „С удоволствие бихме го приели в партията, но поради това, че той е данъчен чиновник към този момент, това няма как да се случи”, добави бившият служебен министър.