Лидерите на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и Асен Василев ще водят листите в родните си градове. Това обявиха самите те на среща с граждани в Пловдив. Двамата лидери заедно ще редят листите в страната.

Асен Василев каза, че е родом от Хасково и ще води листата там. По думите му най-нормалното нещо е да си водач в града откъдето си родом, тъй като водачът познава добре града, а хората познават него и семейството му.

„Продължаваме Промяната“ се регистрира за изборите

Кирил Петков ще бъде водач на листата в Пловдив-град. Втори след него е професор Даскалов, който Кирил Петков определи като един от най-добрите професори в областта на безопасността на храните и добре разбиращ хранителната индустрия. "В момента избираме водачите на листи във всяка една от областите, за Област Пловдив все още обсъждаме няколко имена, но не сме финализирали", поясни Петков.

"Имаме много точен критерий за почтеност", каза Кирил Петков и добави, че кандидатите ще подпишат договор, с който махат банковата тайна пред всички български институции.

"Всички трябва да си декларират имуществото, точно както аз го направих като станах служебен министър", каза Кирил Петков. И поясни за пловдивските медии, че никога не е разговарял с Георги Цанков от Пловдив и не го е виждал.

"Ние виждаме, че в момента не само се самообявяват разни хора, но отделно някакви хора даже ходят по различните бизнеси да събират пари от наше име. Искаме добре да се знае, че ако не сте говорили с нас, нито ще можете да сте водач на каквато и да било листа, нито можете да бъдете от листа, нито да събирате пари от наше име", категоричен бе Петков.

„Продължаваме промяната“ ще е в коалиция с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Той добави още, че предпочитат по-къси листи, но хората в тях да спазват обявените критерии.

Лидерите на "Продължаваме Промяната" и техният екип започнаха от Пловдив своята обиколка в страната за събиране на подписи в подкрепа на явяването на коалицията на предстоящите парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. Въпреки, че за броени часове коалицията получи достатъчно подписи за регистриране в ЦИК, Петков и Василев имат желание да се срещнат лично със свои симпатизанти в страната, за да чуят от тях в каква България искат да живеят.

 
БТА