Намираме се в началото на една вълна на промяната и тя ще продължи, смята той
Кирил Петков от коалиция „Продължаваме Промяната“ заяви в студиото на "Здравей, България" по NOVA, че би се обадил на Мика Зайкова, за да работят заедно за следващите избори, но ИТН трябва да си преглътнат егото, сами не става. Трябва обединението на общи принципи.

Йотова: Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много

„Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов и Мая Манолова. И двете формации искаха разговор. Това е една от целите ни. Тези хора припознават много от общините ни цели. Трябва да изясним принципите на бъдещата коалиция за управление. Не трябва преди изборите да се явяваме с обща листа, защото има хора и вдясно, и вляво. Ние явно ставаме новия център. Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра - от "най-ляво до най-дясно", заяви съоснователят на проекта „Продължаваме промяната" Кирил Петков.

По думите му още другата седмица от новата формация сядат на преговори с „Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„Продължаваме промяната“ ще е в коалиция с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Според него в момента се намираме в началото на една вълна на промяната и тя ще продължи.

„Декларирах всичките си средства, когато станах министър. Над един милион лева са ми спестяванията. Всеки лев, който съм спестил, е на базата на моите успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах в компании. Горд съм с тяхното съществуване. Зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес, труд и успехи. Живея в малък апартамент в центъра. Обичам да ходя пеша, без да шофирам, ако може. Платил съм си данъците. Не завися от поръчки и държавни договори, така че съм абсолютно спокоен", заяви той на въпрос с какви средства разполага.

„Демократична България“ предлага предизборна коалиция на Кирил Петков и Асен Василев

На въпрос какви са му отношенията с посланика на САЩ у нас Херо Мустафа той отговори: "Всички наши партньори на Запад биха се радвали България да не е корумпирана страна. На никого не му трябват задкулисните и корупционни сделки".

Петков заяви, че целта им е да има 121 почтени депутати в парламента след изборите.

„Тренд“: Петков и Василев печелят 9% на изборите на 14 ноември

9% за мен е огромен процент, защото още когато нямате партия, листи, е голям този процент. Много благодаря на всички, които са ме подкрепили само на базата на нашите две имена. Този процент ако се направи хубава кампания и привлечем всички хора, които успеем аз знам, че това ще е по три. Спокойно може да се стигне до 27-30%, ако всичко, което сме обещали, го изпълним. Това заяви бившият служебен икономически министър Кирил Петков.

Той коментира и отношенията му с ДПС. Имах интересен разговор с депутат от ДПС, казаха ми Кире, харесваме твоите политики, но ние не харесваме, че си срещу Пеевски. Аз му казах, че не го харесвам, защото този човек, според мен, е източвал част от държавните пари за много години назад. Не мога да ви го кажа с точни примери, но ако ДПС иска да защитава някакви интереси на българските турци, да се фокусират върху тях, коментира Петков.