/ Президентство на Р. България
Промяната задължава много - така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в Свищов новата политическа партия "Продължаваме промяната".

ВОЛТ пред подписване на споразумение с Кирил Петков и Асен Василев

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности. Надявам се когато тази партия стане част от новия парламент да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя. "За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички", добави тя.

„Тренд“: Петков и Василев печелят 9% на изборите на 14 ноември

Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и според първите заявки ще бъде по-скоро центристка партия.

Йотова изрази надежда следващият парламент да бъде съставен от много повече "читави хора" от заявените 121, които да си стиснат ръцете върху пет или шест приоритета, за които всички говорят. "Ние имаме много добър старт и стабилност, въпреки политическото говорене служебният кабинет показа, че може да гарантира сигурността на българските граждани, особено в условията на криза, на ковид и на неизвестността, която ни чака", подчерта тя и допълни, че служебният кабинет е временен кабинет и това не бива да се забравя. Много се надявам, че следващият парламент ще роди стабилно правителство и в една парламентарна република в кратки срокове ще бъдат компенсирани годините, които са изгубени, посочи още тя.

Правителството отпусна близо 124 млн. лв. за новите избори

В Свищов вицепрезидентът участва в откриването на учебната година в Стопанската академия "Д.А. Ценов".
БТА