ВОЛТ е пред подписването на споразумение, което да осигури явяването на коалицията „Продължаваме промяната“ на предстоящите избори. Toва заяви пред БНР Настимир Ананиев от партията.

По думите му разговорите са започнали през уикенда. "Проектът ни харесва, профилът ни харесва, харесват ни действията. Видяхме за 4 месеца конкретни действия", коментира още Ананиев.

Кирил Петков: Не ни е страх, просто не ни е страх (ВИДЕО)

„Всеки политик казва – вярвайте ми. Политиците на прехода скъсаха това доверие между граждани и политици. Кирил и Асен искат да върнат това доверие. Политик е мръсна дума в България, тя не трябва да бъде такава. Нека покажем, че има почтеност в политиката", апелира още Настимир Ананиев.

Той вижда „страшно много съвпадения“ между това, което ВОЛТ иска да направи и чутото на пресконференцията, на която официално бе представен проектът на Петков и Василев. Ананиев смята, че скандалът с купуването на партия "Екогласност" се подхранва от хора от левицата.

Правителството отпусна близо 124 млн. лв. за новите избори

В неделя двамата бивши министри от служебното правителство съобщиха, че все още водят разговори с няколко формации за явяването на „Продължаваме промяната“ на изборите след два месеца. Те заявиха, че очакват участието във вота да бъде под формата на коалиция от партии.

"В коалицията по закон трябва да има поне още една формация, сигурно ще има, доколкото знам г-н Петков и г-н Василев преговарят с още няколко формации", заяви Ананиев по-късно пред БТА и добави, че скоро сигурно ще станат ясни и техните имена.

"Не е редно да давам информация дали са от парламентарно представените сили", добави той. Или днес, или утре щяло да има повече информация.
БНР