Политическият проект на Василев и Петков се казва "Продължаваме промяната"
Кирил Петков, Асен Василев и съмишлениците им представят идеите си за бъдещо участие в политическия живот на страната. Политическият им проект се казва "Продължаваме промяната".

Всички, които ще участват в проекта на Василев и Петков, ще подпишат договор за почтеност, за да гарантират, че нямат скрити финанси, уточни Кирил Петков. Хората, с които двамата се обграждат, трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят.

БГНЕС

Спиране на корупцията и кражбите, освобождаване на малкия и средния бизнес така, че да работят спокойно, привличане на инвестиции и благоденствието да се разпределя по-справедливо - това са целите, които ще следват.

В процес на разговори сме с 7-8 партии, с които да влезем в коалиция, заяви Василев. Той прогнозира, че следващото правителство на България ще е коалиционно. А Петков отново поясни, че не правят президентска партия и нямат общо с президента Румен Радев.

„Тренд“: Петков и Василев печелят 9% на изборите на 14 ноември

Асен Василев направи емоционално обръщение. Той заяви, че 10 години от живота му са минали в чужбина, но в България му харесва най-много. Идеята да участва в изборите се зародила в последните месеци.

„Тъй като имаше много въпроси дали сме отляво, отдясно или в център, може би е добре да кажем в какво вярваме. Истината е, че данъци в България са достатъчно високи. Те няма нужда да се пипат. Има достатъчно постъпления в хазната, особено ако НАП отиде при големите фирми и си ги събере. Има достатъчно постъпления, за да имаме нормално образование, нормално здравеопазване, да се погрижим за  възрастните хора и да си направим нормална инфраструктура. Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени. Няма контрол как се разходват парите. Голяма част от парите се разходват без обществени поръчки. Ние плащаме тройно и четворно за прости неща. Ако започнем да плащаме истинската стойност и започнем да искаме истинското качеството, ще имаме една изключително богата и процъфтяваща държава. Която дава равен старт на всички, в която можеш да получиш добро образование, без да ходиш на частни уроци. Това не е утопия. Аз съм получил такова образование”, заяви Асен Василев.

Попитани кое е най-важното им качество, което ги отличава от другите - Петков отговори красноречиво. "Не ни е страх, просто не ни е страх".

В следващия парламент ще има над 121 депутати от коалиция на почтените, заяви още бившият служебен министър на икономиката.

Никой от нашия екип не е дал право на други хора да говори от наше име, подчерта Петков и обясни че страниците им във Фейсбук са подложени на атака.

По-рано, когато Кирил Петков обяви, че с Асен Василев ще участват в изборите, той обясни какви са вижданията им: "Ние вярваме на десни инструменти, които да постигат леви цели".

Кирил Петков обяви: Ще участва в изборите с Асен Василев

Имената, с които двамата ще се обградят са: Деница Симеонова, магистър инженер, която в последните 5 години работи за развитието на предприемаческата среда в България. В момента е социален предприемач. Яна Балникова е от екипа на Министерство на икономиката. Калина Константинова беше заместник-министър в министерството. Даниел Лорел, председател на Комисията по прозрачност в Министерство на икономиката.

Петков и Василев разкриха, че са ваксинирани и призоваха всички, които все още не са се имунизирали, да го направят.

Те бяха категорични, че ще подкрепят Румен Радев за президентските избори.