Натискът върху болниците в пика на четвъртата вълна от COVID-19 расте. Линейки с инфектирани обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите, посочва проверка на NOVA.

Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му се влошава и е посъветван да бъде прегледан и да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония.

Няколко болници отказаха прием на COVID болен (ВИДЕО)

Първо личният ни лекар ни изпрати към "Пирогов". Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-ти ДКЦ, където, обаче, няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. А снимката вероятно ще бъде направена утре”, разказва майката Мая Любенова.

Кацаров: Не се налага въвеждането на локдаун

„Свързахме се с РЗИ относно въпросния зелен коридор, за да не сме нарушител. Болният, обаче, сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи”, добавя Мая.