/ БГНЕС, архив
Правителството подкрепя исканията на българските превозвачи за приемането на поправки в т.нар. пакет „Мобилност“, който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент. Тази позиция разпространиха от правителствената информационна служба след среща на премиера Бойко Борисов с министъра на транспорта Росен Желязков.
 
Българските превозвачи на протест в Брюксел

На нея бяха обсъдени предстоящият протест на превозвачите в Брюксел на 10 януари и исканията им Комисията по транспорт в Европейския парламент да приеме предложените поправки в пакета „Мобилност“, свързани с регламента за командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на шофьорите.
 
България остава против промените в пакета „Мобилност“

Българската държава се солидаризира с протеста на превозвачите, които се очаква да бъдат подкрепени и от колегите им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия. Министърът на транспорта Росен Желязков лично ще присъства на протеста пред Европейския парламент.
 
По време на срещата е станало ясно, че ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и страни като Румъния, Полша и Унгария ще загубят голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния продукт, а нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място.
 

БГНЕС


Защо наш евродепутат стана тираджия? (ВИДЕО)

"Ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубим голяма част от своя икономически потенциал и вътрешния ни продукт, нашите превозвачи ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това е неприемливо за нас като държава“, коментира премиерът Борисов.