Австралиецът Джок Полфрийман напусна общежитието в Бусманци.

Официално: Пускат Полфрийман още днес

Осъденият за убийството на българския студент Андрей Монов направи изявление пред медиите, където каза, че това е втори опит да напусне общежитието в Бусманци. Той изрази радостта си, че този път опитът е успешен.

БГНЕС

Полфрийман заяви, че няма да напуска страната, докато не му бъде разрешено.

Джок Полфрийман ще получи паспорта си след края на делото

Австралиецът добави, че сега отива при приятели, но не знае къде точно са отседнали те.

БГНЕС

Полфрийман коментира, че не се страхува за живота си. "За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук”. Това заяви Полфрийман след излизането си от общежитието в Бусманци.

След случая "Полфрийман": ГЕРБ с поправки в НПК за предсрочното освобождаване

Той изрази желание да остане в България и да работи в център, където да помага на затворници.

"Полфрийман ще трябва да се явява всяка седмица в районно управление на МВР. Той ще бъде настанен на адрес в столицата", каза директорът на Дирекция „Миграция“ ст. комисар Николай Николов, който даде кратък брифинг пред вратите на центъра.

Шефът на „Миграция“: Присъствието на Полфрийман в страната е опасно за обществения ред

Относно информацията по-рано днес, че в центъра в Бусманци тече обиск, при който беше иззет паспорта на Полфрийман, Николов коментира, че „не е правено претърсване, правена е рутинна проверка“. Джок Полфрийман е имал е телефон с камера, който е забранен от правилника, той обаче го е счупил сам. При него са открити още три телефона, добави Николов.

Изведоха Джок Полфрийман от Софийския затвор (СНИМКИ)

„Това беше малко странно. Може би час преди да бъда освободен дойдоха 40 полицаи. Претърсили са ми килията и са ми взели паспорта. Някакъв началник ми каза, че нямам право на паспорт. До колкото знам, не могат да ми забранят това. Малко е нелепо обяснението, че ме спират да напускам страната, защото ако опитам да го използвам на летище София ще има индикации, че имам забрана. Нелепо е обяснението ,че ми вземат паспорта, за да не напускам страната”, каза още той.