/ Георги Димитров
Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е било коалиция с тях, това заяви категорично лидерът на "Продължаваме Промяната" и доскорошен премиер Кирил Петков пред медиите.

Преди това той участва в "Седмицата" по Дарик радио, където също посочи: "ГЕРБ няма бъдеще, докато Борисов е техният лидер. Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява. При него проблемът е много ясен - той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина - ако я направим, той ще влезе в затвора", заяви той. 
 
"Би било много по-ценно да се говори другите политически партии дали са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас, както и да видим какви са политиките на тези партии. Но да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за два месеца, даже и по-малко остават, няма смисъл. Също така няма смисъл да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения на 2 октомври", допълни Петков пред медиите. 

Той потвърди решението да бъдат в коалиция с "Демократична България" при предстоящите избори, но посочи, че уточняват все още в какъв формат да се явят, така че да имат най-голям шанс за 121 депутати. 

"Аз видях какво е да няма 4 депутати", каза Кирил Петков. 

Гръцката връзка е факт и цената там ще е 4 пъти по-ниска, посочи още той. 

„Реално това, което се случва, е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде четири пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка. За седемте танкера условието е до 19 август правителството да реши дали ги купува, или не. Цената, когато ги договорихме, беше 30 долара по-ниска от тази на европейския пазар“, каза той.