/ БГНЕС
„Едва след като имаме свободна и независима прокуратура с ясно понесена отговорност от г-н Борисов, в България ще има не 6, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото ни бъдеще.“, се казва в позицията на „Продължаваме Промяната“ (ПП), публикувана на официалната им страница във фейсбук, по повод пресконференция на ГЕРБ.

От ПП посочват, че през последните седем месеца Борисов „държеше 59-те си депутати като слуги", и те са положили „всячески усилия да препънат съдебната реформа в България“.

ГЕРБ: Петков обслужва интересите на „Газпром” и „Лукойл”

“Хаосът” е г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ да се крият зад депутатски имунитети, докато не им се повдигат обвинения по висящите им производства в прокуратурата, се казва още в позицията на ПП.
 
По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще настояват да се приеме закон за въвеждане на таван на цените на горивата, както и за 100% диверсификация на руското ядрено гориво и руските ядрени мощности. ГЕРБ заявиха също, че са готови да седнат на кръгла маса за „истинска съдебна реформа“.

Нинова: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията, това виц ли е?

Като управленски приоритет беше изведен и договорът за втората част на ескадрилата F-16, за да бъде завършена модернизацията на ВВС. От партията настояват и да "спре издевателството с цената на тока".